Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Check Point Research ανακοίνωσε ότι εντόπισε προσπάθειες Ρώσων εγκληματιών του κυβερνοχώρου να παρακάμψουν τους περιορισμούς του OpenAI, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το ChatGPT για κακόβουλους σκοπούς.

Σε υπόγεια φόρουμ hacking, οι hackers συζητούν πώς να παρακάμψουν τους ελέγχους των διευθύνσεων IP, των καρτών πληρωμής και των αριθμών τηλεφώνου – όλα αυτά είναι απαραίτητα για να αποκτήσουν πρόσβαση στο ChatGPT από τη Ρωσία, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Πιο συγκεκριμένα, η CPR γνωστοποίησε στιγμιότυπα οθόνης από τους ελέγχους της και προειδοποιεί για το ταχέως αυξανόμενο ενδιαφέρον των χάκερς για το ChatGPT και την κλιμάκωση κακόβουλων δραστηριοτήτων.

● Στιγμιότυπο #1: Ο κυβερνοεγκληματίας ρωτά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιήσει κλεμμένη κάρτα πληρωμής για να πληρώσει για την αναβάθμιση του χρήστη στο OpenAI


● Στιγμιότυπο #2: Συζήτηση σχετικά με τον τρόπο παράκαμψης των γεωγραφικών ελέγχων του OpenAI


● Στιγμιότυπο #3: Σεμινάρια σε ρωσικές ημι-νόμιμες online υπηρεσίες SMS σχετικά με το πώς να τις χρησιμοποιήσετε για να εγγραφείτε στο ChatGPT

«Δεν είναι εξαιρετικά δύσκολο να παρακάμψει κανείς τα περιοριστικά μέτρα του OpenAI για συγκεκριμένες χώρες για να αποκτήσει πρόσβαση στο ChatGPT. Αυτή τη στιγμή, βλέπουμε Ρώσους χάκερς να συζητούν και να αναζητούν τρόπους πώς να παρακάμψουν το geofencing για να χρησιμοποιήσουν το ChatGPT για τους κακόβουλους σκοπούς τους. Πιστεύουμε ότι αυτοί οι χάκερ πιθανότατα προσπαθούν να εφαρμόσουν και να δοκιμάσουν το ChatGPT στις καθημερινές εγκληματικές τους δραστηριότητες. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για το ChatGPT, επειδή η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης πίσω από αυτό μπορεί να κάνει έναν χάκερ πιο αποδοτικό από άποψη κόστους», δήλωσε ο Sergey Shykevich, Threat Intelligence Group Manager στην Check Point Software Technologies.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία