Η εταιρεία ΠΑΥΛΟΣ Ν. ΠΕΤΤΑΣ Α.Β.Ε.Ε. αναδείχθηκε πρώτος επιλέξιμος επενδυτής για την αξιοποίηση του πρώην εργοταξιακού χώρου του έργου ζεύξης Ρίου – Αντιρρίου, προσφέροντας οικονομικό αντάλλαγμα ύψους 2.885.000 ευρώ.

ΑΒΑΞ: Οι λόγοι της αποεπένδυσης από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ, «πρόκειται για Οικονομικό Αντάλλαγμα που είναι υπερδιπλάσιο του αντίστοιχου το οποίο είχε προσφερθεί στην προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία για το ίδιο ακίνητο. Το Οικονομικό Αντάλλαγμα θα καταβληθεί εφάπαξ μετά την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου της διαγωνιστικής διαδικασίας από το Ελεγκτικό Συνέδριο.»

Οι δεσμευτικές προσφορές

Σημειώνεται ότι στις αρχές Δεκεμβρίου δεσμευτικές προσφορές είχαν υποβάλει τα εξής επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά):

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΙΤΣΗΣ
  • ΠΕΤΤΑΣ Ν. ΠΑΥΛΟΣ Α.Β.Ε.Ε.
  • ΦΛΩΡΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ Μ. Α.Ε.
  • PROMARINE REAL ESTATE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.
  • WEST A.E.

Το ακίνητο

Το ακίνητο έχει συνολική έκταση περίπου 165 στρεμμάτων και βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Αντιρρίου του Δήμου Ναυπακτίας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Συνορεύει βορειοανατολικά με τον οικισμό Άγιο Παντελεήμονα και νοτιοδυτικά με τον οικισμό Αντίρριο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΤΑΙΠΕΔ, το ακίνητο ενδείκνυται για την ανάπτυξη πάρκου εφοδιαστικής αλυσίδας σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του έμπροσθεν θαλάσσιου μετώπου, τη δημιουργία τεχνολογικού πάρκου ή ακόμα και την ανάπτυξη τουριστικών υποδομών.

Σημειώνεται ότι η «Attica Bank Properties Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Ακινήτων» λειτουργεί για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ ως Σύμβουλος Αξιοποίησης Ακινήτου και η εταιρεία «Μαχάς και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία» λειτουργεί ως Νομικός Σύμβουλος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα