«Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τη στρατηγική μας στο νέο ΕΣΠΑ με βάση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις πραγματικές ανάγκες κάθε περιοχής», επισήμανε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στην εκδήλωση που έγινε στις Σέρρες για το ΕΣΠΑ.

Όπως ανέφερε, το ΕΣΠΑ είναι ο κρίσιμος κρίκος για τη μετάβαση από το παρόν στο μέλλον, από την ανάκαμψη στη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη και η αξιοποίησή του από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας περιλαμβάνει πολιτικές, που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από κάτω προς τα επάνω, ώστε αφενός να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής και εν προκειμένω των Σερρών, να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών και να πιάσει τόπο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Πότε ανοίγει η e-πλατφόρμα για χρηματοδότηση επιχειρήσεων μέσω ΕΣΠΑ

Τα έργα του ΕΣΠΑ 2014 – 2020

Σε ότι αφορά τα έργα που υλοποίησε με πόρους του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις Σέρρες, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι δόθηκαν με το πρόγραμμα «Διέξοδος» 17 εκ. ευρώ σε 355 επιχειρήσεις, ενισχύθηκαν με εξοπλισμό και επικουρικό προσωπικό το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και τα Κέντρα Υγείας και διασφαλίστηκε η λειτουργία 12 κοινωνικών δομών και δομών υγείας. Επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδοτεί τις εργασίες για τη συντήρηση, προστασία και ανάδειξη του Τύμβου Καστά και της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης.

Κλείνοντας την ομιλία του, υπογράμμισε ότι «η γνώση των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων και των αναγκών του τόπου μας, η οικοδομημένη σταθερή σχέση με τους εταίρους μας και η σχέση εμπιστοσύνης με τους συμπολίτες μας, την οποία χτίζουμε με έργα όλα αυτά τα χρόνια, θα είναι για ακόμα μία φορά το μεγάλο συγκριτικό μας πλεονέκτημα στον καθημερινό αγώνα που δίνουμε να πάμε τον τόπο μας, τις Σέρρες, την Κεντρική Μακεδονία, πιο μπροστά».

Χαιρετισμό στην ημερίδα, παρουσία των κοινωνικών και οικονομικών εταίρων και φορέων των Σερρών, απηύθυνε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Θανάσης Μαλλιαράς, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ενώ την παρουσίαση των στοιχείων πραγματοποίησε η προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αγγελική Ωραιοπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News