Ανοδικά κινήθηκαν τα κρυπτονομίσματα αυτή την εβδομάδα, ξεπερνώντας σε απόδοση τις αμερικανικές μετοχές.

Το Bitcoin έκλεισε την εβδομάδα με κέρδη που άγγιξαν το 12% και το ether με άνοδο 14%, σύμφωνα με στοιχεία της Coin Metrics. Ο S&P 500 και  Dow Jones σημείωσαν πτώση 0,9% και 2,9%, αντίστοιχα. Ο Nasdaq Composite ξεχώρισε και έκλεισε με μικρή άνοδο, ενώ απο την αρχή του χρόνου ενισχύθηκε κατά 5%.

Crypto: Ποιο κρυπτονόμισμα θα εκτοξευτεί φέτος

«Το Bitcoin φαίνεται να διαπραγματεύεται και πάλι μαζί με τον Nasdaq μετά τους τελευταίους μήνες αποσύνδεσης» εξηγεί στο CNBC η Sylvia Jablonski, διευθύνουσα σύμβουλος και επικεφαλής επενδύσεων της Defiance ETFs. «Αυτά είναι καλά νέα για τους επενδυτές των ψηφιακών νομισμάτων, δεδομένου ότι αν ο πληθωρισμός πέφτει και η Fed βρίσκεται πιο κοντά στο τέλος παρά στην αρχή της οικονομικής σύσφιγξης, τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου θα πάρουν ανάσα και ενδεχομένως να προσελκύσουν τους επενδυτές πίσω».

Το Bitcoin διαπραγματευόταν παράλληλα με τις μετοχές κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2022, καθώς οι θεσμικοί επενδυτές που εισήλθαν στην αγορά κρυπτογράφησης το προηγούμενο έτος και η σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να είναι οι καταλύτες για την πορεία του ψηφιακού νομίσματος.Στο δεύτερο εξάμηνο ωστόσο, αυτή η συσχέτιση υποχώρησε και η τιμή του Bitcoin παρέμεινε σχετικά σταθερή εν μέσω σκανδάλων και πτωχεύσεων στη βιομηχανία κρυπτογράφησης και της γενικής απώλειας εμπιστοσύνης στην κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

Η εβδομαδιαία άνοδος των τιμών έρχεται επίσης εν μέσω του πιο πρόσφατου πλήγματος στον κλάδο: Η Genesis, ένας από τους μεγαλύτερους δανειστές στην κρυπτογράφηση και ένας από τους μεγαλύτερους μη εξασφαλισμένους πιστωτές της FTX, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης αργά το βράδυ της Πέμπτης.

«Οι μετοχές του Bitcoin και των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ήταν υπερπουλημένες πέρυσι», επισημαίνει ο Όουεν Λάου, αναλυτής της Oppenheimer . «Επίσης έχουν υπερεξοφλήσει τις αρνητικές ειδήσεις από την κατάρρευση της FTX, την πτώχευση της BlockFi και τις επιπτώσεις της Genesis.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές