Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς των Starbucks Ελλάδας και Κύπρου, που σήμερα ανήκουν στον όμιλο Μαρινόπουλου, βρίσκεται το κυπριακών συμφερόντων επενδυτικό ταμείο ECM Partners.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κύπρου, το κυπριακό fund βρίσκεται στην τελική ευθεία για την εξαγορά του δικτύου της αμερικανικής εταιρείας που σήμερα ελέγχει η Marinopoulos Coffee Company.

Σημειώνεται ότι η «Marinopoulos Coffee Company» είχε εξαιρεθεί από τη συμφωνία απόκτησης των υπεραγορών «Μαρινόπουλος» και Carrefour από την «Σκλαβενίτης», το 2017.

Σκλαβενίτης: Οι 11 εξαγορές της αλυσίδας

Η εξαγορά της «Παυλίδης»

Πρόσφατα η ECM Partners εξαγόρασε τη μεγαλύτερη εταιρεία μαρμάρων στην Ελλάδα, την ΠΑΥΛΙΔΗΣ Μάρμαρα – Γρανίτες που ιδρύθηκε το 1980 στην Δράμα. Είναι δε μέτοχος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας FAMAR από το 2020, ενώ δραστηριοποιείται και στον τουριστικό τομέα στην Κύπρο.

Η εξαγορά της «Παυλίδης» από την ECM Partners ανακοινώθηκε στις 13 Ιανουαρίου από τη θυγατρική της εταιρείας στη Β. Μακεδονία, τη «Mermeren Kombinat AD, Prilep», η οποία και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο.

Η Mermeren γνωστοποίησε ότι ενημερώθηκε πως «οι κάτοχοι των μετοχικών συμφερόντων της Παυλίδης ΑΕ Μάρμαρα – Γρανίτες («Παυλίδης») υπέγραψαν οριστική συμφωνία με κεφάλαια που διαχειρίζεται η ECM Partners, γιά την πώληση του 100% της Παυλίδης η οποία κατέχει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου τής Stone Works Holdings Coöperatief U.A. (“Stoneworks”), ιδιοκτήτριας του 89,25% του καταβεβλημένου κεφαλαίου της Mermeren. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί μόνο υπό την προϋπόθεση της εξασφάλισης των απαραίτητων εγκρίσεων από τις Επιτροπές για την Προστασία του Ανταγωνισμού τής Ελλάδος και τής Βόρειας Μακεδονίας».

Η «Παυλίδης» έχει την έδρα της και τις εγκαταστάσεις της στη Δράμα, ενώ τα λατομεία της βρίσκονται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Παράγει περισσότερους από 300.000 τόνους ακατέργαστου μαρμάρου ετησίως, ενώ εξάγει σε περισσότερες από 40 χώρες μάρμαρο και γρανίτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης
Green |

Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης

Στο πλαίσιο της τελετής παρουσιάστηκε το αντικείμενο του έργου και οι αναπτυξιακές επιπτώσεις του από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Φαιστού και την THALIS που είναι ο ανάδοχος.