Κι επίσημα πια έγινε γνωστή η εξαγορά της «Παυλίδης» από το fund ECM Partners. Το νέο ανακοινώθηκε από τη θυγατρική της πρώτης στη Β. Μακεδονία «Mermeren Kombinat AD, Prilep», η οποία και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο.

Η Mermeren γνωστοποίησε ότι ενημερώθηκε πως «οι κάτοχοι των μετοχικών συμφερόντων της Παυλίδης ΑΕ Μάρμαρα – Γρανίτες («Παυλίδης») υπέγραψαν οριστική συμφωνία με κεφάλαια που διαχειρίζεται η ECM Partners, γιά την πώληση του 100% της Παυλίδης η οποία κατέχει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου τής Stone Works Holdings Coöperatief U.A. (“Stoneworks”), ιδιοκτήτριας του 89,25% του καταβεβλημένου κεφαλαίου της Mermeren. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί μόνο υπό την προϋπόθεση της εξασφάλισης των απαραίτητων εγκρίσεων από τις Επιτροπές για την Προστασία του Ανταγωνισμού τής Ελλάδος και τής Βόρειας Μακεδονίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

To fund

Να σημειωθεί ότι το επενδυτικό ταμείο ECM Partners δεν είναι άγνωστο στο ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Έχει επενδύσει στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία Famar, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι επιδιώκει να έρθει σε συμφωνία για τη διάσωση της αλυσίδας καφέ Starbucks, η οποία ελέγχεται από την «Καφέ Μαρινόπουλου».

Bάσει των τελευταίων διαθέσιμων στοιχείων που αφορούν το 2021, ο τζίρος της εταιρείας ανήλθε στα 119,2 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 17,53% σε σχέση με τα 101,4 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Παράλληλα, ενισχυμένα κατά σχεδόν 55% ήταν τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφούμενα στα 40,7 εκατ. ευρώ, από 26,9 εκατ. ευρώ το 2020.

Η «Παυλίδης Μάρμαρα»

Η «Παυλίδης» έχει την έδρα της και τις εγκαταστάσεις της στη Δράμα, ενώ τα λατομεία της βρίσκονται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Παράγει περισσότερους από 300.000 τόνους ακατέργαστου μαρμάρου ετησίως, ενώ εξάγει σε περισσότερες από 40 χώρες μάρμαρο και γρανίτη.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2020 ολοκληρώθηκε η κατασκευή αιολικού σταθμού, παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον δήμο Σιδηροκάστρου. Επένδυση συνολικού κόστους 42 εκ. ευρώ, μέρος του συνολικού πλάνου ανάπτυξης ΑΠΕ προϋπολογισμού 60 εκ. ευρώ. Ειδικότερα ο αιολικός σταθμός αντιστοιχεί σε εγκατεστημένη ηλεκτρική ενέργεια ισχύος 42 MW και η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια υπολογίζεται ότι θα ηλεκτροδοτεί περίπου 40.000 σπίτια. Το θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα της παρούσας επένδυσης μεταφράζεται μέσω αριθμών ως μείωση εκπομπών CO2 κατά 125.000 ton. και διοξειδίου του θείου κατά 2.800 ton. ετησίως. Με την αποπεράτωση αυτής της επένδυση τα έργα ΑΠΕ σε αιολικούς και φωτοβολταϊκούς σταθμούς, που έχουν ήδη κατασκευαστεί αντιστοιχούν σε εγκατεστημένη ισχύ 65MW.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις