Με μικρές διακυμάνσεις κινούνται και σήμερα ευρωπαϊκές αγορές, σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν το χαμένο από χτες έδαφος, με τα στοιχεία που έδειξαν άνοδο της επιχειρηματικής δραστηριότητας στους τομείς των υπηρεσιών και της μεταποίησης της περιοχής, να προβληματίζουν για την επίδρασή τους στη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,4%, με τον κλάδο των ασφαλειών να κερδίζει 0,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,13% στις 7.767 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,09% στις 15.106 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,23% στις 7.066 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της γερμανικής εταιρείας όπλων Rheinmetall ενισχύονται κατά 2,5%, σημειώνοντας νέο υψηλό ρεκόρ. Η εταιρεία κατασκευάζει τα άρματα μάχης Leopard 2, τα οποία η Γερμανία πιστεύεται ότι βρίσκεται στα πρόθυρα συμφωνίας για την αποστολή τους στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, ο επίσημος φορέας οικονομικών προβλέψεων της Βρετανίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση υπερεκτίμησε τις προοπτικές της μεσοπρόθεσμης ανάπτυξης και ότι προτίθεται να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προοπτικές του. Σύμφωνα με τους Times, η υποβάθμιση θα εξαλείψει όλο το περιθώριο των 9,2 δισεκατομμυρίων λιρών που διαθέτει η κυβέρνηση στα δημόσια οικονομικά και θα περιορίσει τα περιθώρια ελιγμών του υπουργού Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ κατά την κατάρτιση του εαρινού προϋπολογισμού που θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο.

Το Γραφείο Προϋπολογισμού δήλωσε τον Νοέμβριο ότι αναμένει ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 1,4% φέτος, προτού επιστρέψει σε ανάπτυξη 1,3% το 2024, 2,6% το 2025 και 2,7% το 2026. Οι Times ανέφεραν ότι το OBR σκοπεύει να μειώσει τις προβλέψεις του κατά 0,2% έως 0,5%, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η οικονομία της Βρετανίας δεν έχει ακόμη επιστρέψει στο προ της πανδημίας μέγεθός της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές