Νέα προσπάθεια να προσεγγίσει και πάλι τις 1.000 μονάδες κάνει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως αποτυπώνει την επιφυλακτικότητα του στο χαμηλό μέχρι στιγμής τζίρο. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,47% στις 998,59 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 3,5 εκατ. ευρώ.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τα 8 «πέτρινα» χρόνια ως την επιστροφή στις 1.000 μονάδες

Το κλίμα

Μετά τη χθεσινή “επίσκεψη” της αγοράς στις 1.000 μονάδες, οι εντολές πώλησης κυριάρχησαν στην αγορά, με τον κοινό παρονομαστή να είναι η “κατοχύρωση κερδών”. Βέβαια, όπως δείχνει σήμερα και η αγορά, αυτά τα κέρδη επαναπροωθούνται στο ταμπλό, χωρίς όμως οι κινήσεις να υποδηλώνουν αποφασιστικότητα.

Οι επόμενες ημέρες προφανώς δεν θα δώσουν νέα δεδομένα σε μια αγορά που αναζητά πιο βραχυπρόθεσμους λόγους ανόδους, με την Euroxx μάλιστα να επιβεβαιώνει την προοπτική της συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα με σημείο αναφοράς το τετραψήφιο νούμερο. Το ζητούμενο είναι πότε και σε ποια κατεύθυνση θα λυθεί η ενδεχόμενη συσσώρευση.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Ελλάκτωρ, Τιτάν, Quest, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Πειραιώς και Coca Cola κινούνται έντονα ανοδικά, ενώ σε θετικά εδάφη βρίσκονται και οι Μυτιληναίος, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο και Λάμδα. Από την άλλη, σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται οι Σαράντης, ΟΛΠ, Autohellas, Alpha Bank, Aegean, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Motor Oil, Jumbo και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες