Καθηλωμένο από την επιφυλακτικότητα και τις διορθώσεις βρίσκεται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να κρατηθεί πάνω από τις 990 μονάδες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,11% στις 992,99 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 40 εκατ. ευρώ.

Η αγορά άρχισε πολύ επιφυλακτικά στις αγοραστικές της κινήσεις, με τους πωλητές τελικά να παίρνουν τα ηνία λίγο μετά τις 12:00. Βέβαια, πολλές εντολές δείχνουν ότι ο γενικός δείκτης διαθέτει αντοχές στα επίπεδα, οι οποίες θα δοκιμαστούν εάν συνεχιστεί η διόρθωση των περισσοτέρων τίτλων.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρές διακυμάνσεις

Προς ώρας, η εικόνα της αγοράς το τελευταίο διήμερο δεν δείχνει να επηρεάζει μεγάλες long θέσεις, δεδομένου του ότι το ΧΑ χρειαζόταν μια στάση μετά τη μεγάλη κίνηση. Το ερώτημα είναι εάν αυτή η εικόνα συντηρηθεί επί μακρόν, δημιουργώντας αμφιβολίες για την επιθετική ανοδική τάση της αγοράς, ή αν αποτελέσει ένα «διάλλειμα» μέχρι τη συνέχιση του γενικού δείκτη σε επίπεδα πάνω από τις 1.000 μονάδες.

H εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ο Τιτάν, η Aegean, η ΓΕΚ Τέρνα, ο Ελλάκτωρ και η Πειραιώς στηρίζουν την αγορά με τα ισχυρά τους κέρδη, ενώ θετικά κινούνται και οι ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Λάμδα και Quest. Στον αντίποδα, Eurobank, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Εθνική, ΕΛΧΑ και ΟΛΠ δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Σαράντης, ΟΤΕ, Autohellas, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Coca Cola και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες