Σε αυξήσεις μισθών προχωρά από τον επόμενο μήνα η Walmart, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός του λιανεμπορίου προσπαθεί να προσελκύσει και να διατηρήσει εργαζόμενους, δεδομένης της σφιχτής αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ.

Με τις αυξήσεις που θα φανούν στους μισθούς των εργαζομένων από τις 2 Μαρτίου, η μέση ωριαία αμοιβή στη Walmart θα ανέλθει στα 17,50 δολάρια την ώρα από 17 δολάρια την ώρα που είναι σήμερα, όπως ανέφερε η εταιρεία.

Walmart: Υψηλά ο πληθωρισμός και το 2023

Ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί έως και κατά 2 δολάρια για το προσωπικό των καταστημάτων της στις ΗΠΑ, κυμαινόμενος μεταξύ 14 και 19 δολαρίων την ώρα, αναλόγως την περιοχή. Αυξήσεις αναμένεται να δουν συνολικά περίπου 340.000 εργαζόμενοι σε 3.000 καταστήματα.

Η Walmart απασχολεί 1,6 εκατομμύρια εργαζόμενους στις ΗΠΑ, η πλειονότητα των οποίων εργάζεται σε αγροτικές και ημιαστικές περιοχές.

Ιστορικό χαμηλό για την ανεργία

Όπως σχολιάζει το Reuters, πάντως, οι αυξήσεις που δίνει η εταιρεία υστερούν σε σχέση με τους ανταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, Costco και Target, οι οποίες προσφέρουν ελάχιστη αμοιβή τουλάχιστον 15 δολάρια την ώρα από το 2021.

Η κίνηση της Walmart έρχεται την ώρα που η τάση αύξησης των μισθών στις ΗΠΑ μετριάζεται. Τον Δεκέμβριο η αύξηση των μέσων ωριαίων αποδοχών στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε στο 0,3%, έναντι 0,4% τον προηγούμενο μήνα.

Παρόλα αυτά, η αγορά εργασίας είναι ανθεκτική με το ποσοστό ανεργίας να πέφτει σε χαμηλό 5 δεκαετιών, στο 3,5% τον Δεκέμβριο και τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων εργασίας να ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό των ανέργων.

Η εικόνα αυτή αυξάνει τις πιθανότητας η Fed να προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων, επιβαρύνοντας περαιτέρω τους εργαζόμενους που αμείβονται με ελάχιστο μισθό και τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή