Σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί ο πληθωρισμός και το 2023, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Walmart, Doug McMillon.

Ο ΔΤΚ στις ΗΠΑ για τον Νοέμβριο επιβραδύνθηκε στο 7,1% για πρώτη φορά μετά από 12 μήνες, αλλά ο McMillon δεν δηλώνει ιδιαίτερα αισιόδοξος για το εγγύς μέλλον, βλέποντας τις πωλήσεις λιανικής να καταρρέουν την Πέμπτη.

Διαβάστε επίσης: Federal Reserve: Aύξησε τα επιτόκια σε υψηλά 15ετίας

Είδη παντοπωλείου

Οι πωλήσεις ειδών παντοπωλείου, που αποτελούν για το 56% των εσόδων της Walmart, αποτελούν βασική ένδειξη πληθωρισμού για τον McMillon και την εταιρεία.

«Το διαχειριζόμαστε αυτό στοιχείο προς στοιχείο, κατηγορία προς κατηγορία», δήλωσε ο McMillon σε αποκλειστική συνέντευξη στο CNBC στο Hope Global Forum στην Ατλάντα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. «Έχουμε ένα σχέδιο και προσαρμόσαμε τα αποθέματά μας για να είμαστε έτοιμοι για αυτό το επόμενο έτος».

Διαβάστε επίσης: Πάουελ-Fed: Εχουμε ακόμα δρόμο μέχρι να μειωθεί ο πληθωρισμός

Πτώση στις λιανικές πωλήσεις

Τα σχόλια του McMillon ήρθαν μετά την έκθεση του ΔΤΚ του Νοεμβρίου που έδειξε ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 7,1% σε ετήσια βάση, η οποία ήταν χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις, αλλά πριν από την πτώση των λιανικών πωλήσεων που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Οι τιμές των τροφίμων παρέμειναν αυξημένες, σημειώνοντας αύξηση 10,5% σε ετήσια βάση. Οι πωλήσεις τροφίμων απαιτούν πιο συχνά δρομολόγια από ό,τι τα γενικά εμπορεύματα, ενώ παράλληλα οι τιμές των φορτηγών είναι επίσης αυξημένες, περίπου 35% υψηλότερες από έτος σε έτος, σύμφωνα με στοιχεία της Evercore ISI.

«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι αν πάρουμε τις κατηγορίες των φρέσκων τροφίμων, τα πράγματα αρχίζουν να κινούνται. Το κοτόπουλο αυτή τη στιγμή είναι πιο ακριβό, αλλά το μοσχαρίσιο κρέας έχει μειωθεί. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι σε αρκετά καλή κατάσταση», δήλωσε ο McMillon. «Αλλά τα ξηρά είδη παντοπωλείου και τα αναλώσιμα είναι εκεί που βλέπουμε τον πιο επίμονο πληθωρισμό, μεσαίο διψήφιο πληθωρισμό. Και δεν ακούμε από τους προμηθευτές μας να προσβλέπουν ότι θα μειωθεί σύντομα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι κατηγορίες των γενικών εμπορευμάτων έχουν αρχίσει να προσαρμόζονται επειδή η ζήτηση έχει μαλακώσει, σύμφωνα με τον McMillon, προσθέτοντας: «Πιστεύουμε ότι θα υπάρχει επίμονος πληθωρισμός μαζί μας τουλάχιστον τους πρώτους μήνες του 2023, λόγω των τιμών στα φάρμακα, στα είδη παντοπωλείου και στα αναλώσιμα».

Νέες τεχνολογίες

Ο McMillon δήλωσε ότι η Walmart συνεχίζει να αναζητά νέες τεχνολογίες για τη διατήρηση των αποθεμάτων και την αύξηση της ταχύτητας της επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτό περιλαμβάνει τη δέσμευση για την αγορά χιλιάδων ηλεκτροκίνητων οχημάτων παράδοσης από τη θυγατρική της General Motors, BrightDrop και την Canoo, καθώς επίσης και την εξαγορά της startup ρομποτικής Alert Innovation.

«Υπάρχουν τόσα πολλά που είναι δυνατά σήμερα με την τεχνολογία, είτε πρόκειται για τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα, είτε για τον τρόπο που βάζουμε σε λειτουργία εξυπνότερους αλγορίθμους, είτε για τον τρόπο που αναπτύσσουμε την αυτοματοποίηση μέσω της εφοδιαστικής μας αλυσίδας. Έρχονται πολλές αλλαγές στα κέντρα διανομής, στα ηλεκτρικά οχήματα και την παράδοση», κατέληξε ο McMillon.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή