Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τον Nasdaq να οδηγεί και πάλι την άνοδο, την ώρα που οι περισσότεροι αναλυτές ερμήνευσαν στην ισχυρή εβδομαδιαία επίδοση του τεχνολογικού κλάδου στο… Tesla effect, τη στήριξη που παρείχε δηλαδή ο κολοσσός του Elon Musk.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,08% στις 33.978 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,25% στις 4.070 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,95% στις 11.621 μονάδες.

Και οι τρεις δείκτες ήταν θετικοί για την εβδομάδα και τον μήνα. Ο Dow και ο S&P 500 κέρδισαν 1,8% και 2,5% αυτή την εβδομάδα, αντίστοιχα. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 4,3% την εβδομάδα και πρόκειται να σημειώσει την καλύτερη μηνιαία επίδοση από τον Ιούλιο. Ο Nasdaq έκλεισε ανοδικά τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

Το φετινό ράλι

«Το φετινό ράλι της χρηματιστηριακής αγοράς είναι εντυπωσιακό και δεν θα πρέπει να αγνοηθεί», δήλωσε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων της Independent Advisor Alliance. «Δυστυχώς, η Fed είναι πιθανό να αρχίσει να μιλάει και πάλι για την αγορά, ήδη από την επόμενη εβδομάδα, οπότε προετοιμαστείτε για μεταβλητότητα και φέτος- μπορεί να βρισκόμαστε στο μάτι του τυφώνα και να μην έχουμε ξεφύγει εντελώς ακόμα», πρόσθεσε.

Η περίοδος της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων συνεχίζεται, με την Intel σήμερα να είναι στο επίκεντρο, αφού υποχώρησε περισσότερο από 7%, μετά τα κατώτερα του αναμενομένου αποτελέσματα που ανακοίνωσε. Επιπλέον, η Intel ανακοίνωσε πως η ζήτηση των καταναλωτών για ηλεκτρονικά προϊόντα μειώθηκε σημαντικά μετά από δύο χρόνια ισχυρής ανάπτυξης.

Οι μετοχές της Silvergate Capital διολίσθησαν περίπου 22%, μετά την αναστολή του μερίσματος προνομιούχων μετοχών της σειράς Α, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει το κεφάλαιό της καθώς αντιμετωπίζει την πρόσφατη αστάθεια της αγοράς κρυπτογράφησης. Η μετοχή έχει υποστεί πτώση σχεδόν 19% φέτος, καθώς το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης FTX, για το οποίο η Silvergate διατηρούσε καταθέσεις, κατέρρευσε λόγω σκανδάλου.

Από την άλλη, η American Express έκλεισε με άλμα 11%, παρά την αστοχία στην ανώτατη και την κατώτατη γραμμή των αποτελεσμάτων της, με την Tesla να κερδίζει άλλο ένα 12% σήμερα, φτάνοντας τα εβδομαδιαία κέρδη στο 33% μετά την ανακοίνωση εσόδων ρεκόρ.

Στα μάκρο της ημέρας, ο βασικός δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, τον οποίο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θεωρεί βασικό δείκτη πληθωρισμού, αυξήθηκε κατά 4,4% σε σχέση με ένα χρόνο πριν τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Σε μηνιαία βάση, ο πυρήνας PCE, ο οποίος αφαιρεί τα τρόφιμα και την ενέργεια, αυξήθηκε κατά 0,3%.

Επίσης, η ανακοίνωση έδειξε ότι το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε κατά 0,2%, ενώ οι προσωπικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 0,2%, έναντι των αντίστοιχων εκτιμήσεων για 0,2% και -0,1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street