Περίπου δύο εβδομάδες μετά τις μαζικές απολύσεις στην Goldman Sachs, ημέρα την οποία η New York Post ονόμασε ως την «ημέρα αποκαθήλωσης του Ντέιβιντ Σόλομον», ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι ψαλιδίζει τις αποδοχές του CEO της κατά 29%.

Η απόφαση αυτή μειώνει τις συνολικές ετήσιες αποδοχές του Σόλομον στα 25 εκατομμύρια δολάρια, ενώ έναν χρόνο πριν είχε λάβει 35 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως αναφέρεται, η τράπεζα αποφάσισε να μειώσει τον μισθό του Σόλομον εξαιτίας του «προκλητικού περιβάλλοντος», κάνει ωστόσο ιδιαίτερη αναφορά στην «ισχυρή ατομική του απόδοση και την αποτελεσματική ηγεσία του».

Η μείωση αυτή ήταν η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής μεταξύ των CEO των μεγαλύτερων τραπεζών των ΗΠΑ, των οποίων οι εταιρείες υπέφεραν από ξηρασία στα deals μετά το ρεκόρ του 2021.

Η αποζημίωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Morgan Stanley, James Gorman, μειώθηκε κατά 10% στα 31,5 εκατομμύρια δολάρια για το 2022. Στην JPMorgan Chase & Co, οι αμοιβές του Jamie Dimon παρέμειναν σταθερές στα 34,5 εκατομμύρια δολάρια για το 2022.

Τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου της Goldman μειώθηκαν κατά 66% στα 1,33 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς η επενδυτική τραπεζική κατρακύλησε και η καταναλωτική της επιχείρηση έχασε χρήματα.

Ο Σόλομον έδωσε μια συνέντευξη στο Reuters στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, την περασμένη εβδομάδα, στην οποία τόνισε τις επιτυχίες της εταιρείας — και υποβάθμισε τις αστοχίες της. Όμως οι δύσπιστοι μέτοχοι θέλουν να μάθουν περισσότερα για τα σχέδια του γίγαντα της Wall Street.

«Οι καλές εταιρείες θα πρέπει να επενδύουν, να καινοτομούν και να δοκιμάζουν νέα πράγματα. Και παρεμπιπτόντως, όταν το κάνουν, δεν θα τα καταφέρνουν πάντα σωστά», είπε χαρακτηριστικά ο Σόλομον.

Ψαλίδι στα μπόνους

Προ δεκαημέρου οι Financial Times είχαν γράψει ότι η oGoldman Sachs, εξετάζει τη μείωση των μπόνους για 3.000 ανώτερα στελέχη του επενδυτικού της τομέα κατά τουλάχιστον 40%.

Ο κολοσσός της Wall Street δεν έχει αποφασίσει ακόμα για τις τελικές πιστώσεις μπόνους, αλλά οι περικοπές φέτος θα είναι βαθύτερες από ό,τι στις ανταγωνίστριες εταιρείες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ