Έφεση για την αναστολή λογαριασμών θα μπορούν να ασκήσουν οι χρήστες του Twitter, ώστε να αξιολογηθούν σύμφωνα με τα νέα κριτήρια της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης για επαναφορά, από την 1η Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με τα νέα κριτήρια, που ακολουθούν την αγορά της εταιρείας από τον δισεκατομμυριούχο Ιλον Μασκ τον Οκτώβριο, οι λογαριασμοί του Twitter θα αναστέλλονται μόνο για σοβαρές και επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις των πολιτικών της πλατφόρμας.

Βρετανία: Ακόμα και στο βασιλιά Κάρολο χρωστάει λεφτά ο Ίλον Μασκ

Οι σοβαρές παραβιάσεις πολιτικής περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εμπλοκή σε παράνομο περιεχόμενο ή δραστηριότητα, υποκίνηση ή απειλή βίας και εμπλοκή σε στοχευμένη παρενόχληση άλλων χρηστών.


Το Twitter ανέφερε ότι στο εξής, θα λάβει λιγότερο αυστηρά μέτρα, σε σύγκριση με την αναστολή λογαριασμού, όπως ο περιορισμός της εμβέλειας των tweets που παραβιάζουν τις πολιτικές του ή να ζητήσει από τους χρήστες να αφαιρέσουν τα tweets πριν συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τον λογαριασμό.

Τον Δεκέμβριο, ο Μασκ δέχθηκε πυρά επειδή ανέστειλε τους λογαριασμούς αρκετών δημοσιογράφων σε μια διαμάχη σχετικά με τη δημοσίευση δημοσίων δεδομένων σχετικά με το αεροπλάνο του δισεκατομμυριούχου.

Φεύγουν διαφημίσεις

H άφιξη του Ίλον Μασκ στο Twitter μετά την εξαγορά από τον ισχυρό άνδρα της Tesla, εκτός από επεισοδιακή αποδείχθηκε και ζημιογόνα για το μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Κι αυτό διότι οι μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες στις ΗΠΑ γύρισαν την πλάτη στο Twitter, βλέποντας τα έσοδά του να κατακρημνίζονται κατά 71% τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία τα οποία παραθέτει η Standard Media Index (SMI), η οποία επίσης αναφέρει ότι τον Νοέμβριο του 2022 όταν και η εξαγορά του Twitter από τον Μασκ είχε ολοκληρωθεί, τα διαφημιστικά έσοδα κατρακύλησαν κατά 55%. Να σημειωθεί ότι αυτή η βουτιά των διαφημιστικών εσόδων συνέβη στην πιο αποδοτική περίοδο του έτους, καθώς οι διαφημίσεις ενόψει των εορτών παραδοσιακά αυξάνονται. Με δημοσίευμά της η ιστοσελίδα theinformation.com κι επικαλούμενη στέλεχος του Twitter, υποστηρίζει ότι το τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο του 2022 τα έσοδα του μέσου κοινωνικού δικτύωσης θα συρρικνωθούν κατά 35% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή