Πότε αρχίζουν να μιλούν τα ζευγάρια για τα οικονομικά τους; Μπορεί μια σχέση να χαλάσει από τα πρώτα ραντεβού γιατί κάποιος από τους δύο δεν έχει αρκετά ικανοποιητικό εισόδημα; Μπορεί να διασφαλιστεί εγκαίρως ότι τα μέλη της σχέσης έχουν κοινούς κώδικες όσον αφορά τα οικονομικά και τη διαχείρισή τους;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα απαντά η πρόσφατη έρευνα που διενήργησε στις ΗΠΑ η Western & Southern Financial Group, από την οποία προέκυψε ότι το ένα τρίτο των ζευγαριών δεν αναφέρεται στα οικονομικά παρά μόνον μετά τον γάμο.

Αγορά εργασίας: Η «Μεγάλη Επανεξέταση» από τους εργαζόμενους – Οι νέες προτεραιότητες των επιχειρήσεων

Αυτό, εκτιμούν οι ειδικοί, σύμφωνα με το CNBC που δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό καθώς, όπως αποδεικνύεται, οι μπορεί όντως να διαλυθούν για οικονομικούς λόγους.

Όταν οι συμμετέχοντες στην έρευνα ρωτήθηκαν ποιο ποσό χρέους ή πόσο χαμηλός μισθός θα καθιστούσε έναν πιθανό σύντροφο ακατάλληλο, δόθηκαν κάποιες πραγματικά ενδιαφέρουσες απαντήσεις. Και ιδού:

Ύψος μισθού

Ο μισθός ήταν το νούμερο ένα οικονομικό δεδομένο για το οποίο οι ερωτηθέντες θα ήθελαν να είχαν μιλήσει νωρίτερα με τους συντρόφους τους.

Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις, ένας ετήσιος μισθός κατά μέσο όρο 29.878 δολάρια είναι λόγος διακοπής της σχέσης. Το ποσό αυτό είναι αρκετά χαμηλότερο από τον μέσο ετήσιο μισθό στις ΗΠΑ ο οποίος ανέρχεται σε 37.522 δολάρια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του 2021.

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι περισσότερο από το ένα τέταρτο, το 27,2% των ερωτηθέντων, είπε ότι μίλησε για μισθούς μόνο μετά τον γάμο, ενώ το 18,7% μετά τον αρραβώνα.

Διακοπή σχέσης λόγω χρέους συμφωνίας χρέους φοιτητικού δανείου: Πάνω από 28.076 $

Το μέσο ποσό χρέους που κουβαλούν οι Αμερικανοί από φοιτητικό δάνειο μετά την αποφοίτησή του είναι 37.574 δολάρια. Ωστόσο, οι συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν πως είναι λόγος να μην προχωρήσουν σε σχέση εάν ο πιθανός σύντροφός τους χρωστάει πολύ λιγότερο από αυτό, πάνω από 28.076 δολάρια.

Από τη σκοπιά της αντιμετώπισης των οφειλών με βάση το φύλο, οι άντρες φαίνονται να είναι εκείνοι που «αντέχουν» μεγαλύτερα χρέη από τις γυναίκες. Για τους άνδρες, τα 31.179 δολάρια ως οφειλή της συντρόφου τους ήταν ένα ποσό που ξεπερνάει τις… αντοχές τους, ενώ για τις γυναίκες το αντίστοιχο ποσό ήταν κατά μέσο όρο 22.901 δολάρια.

Τα προσωπικά δάνεια και οι οφειλές σε πιστωτικές κάρτες είναι επίσης αντικείμενο τριβής στις σχέσεις στο αρχικό στάδιο, πριν την επισημοποίηση της σχέσης, σύμφωνα με την έρευνα.

Πέντε… κρίσιμες ερωτήσεις

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι όσο πιο γρήγορα συζητηθούν τα οικονομικά ανάμεσα στο ζευγάρι, τόσο το καλύτερο. Εσείς και ο σύντροφός σας, επισημαίνουν, θα κινείστε στο ίδιο μήκος κύματος, όσον αφορά τους μακροπρόθεσμους στόχους και τη διαχείριση των καθημερινών δαπανών.

Προτείνουν, μάλιστα, πέντε ερωτήσεις που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια συζήτηση με βάση την οποία τα μέλη της σχέσης μπορούν να σχηματίσουν αμφότερα και εγκαίρως μια επαρκή άποψη για το κατά πόσο ταιριάζουν σε θέματα… τσέπης:

1.    Ποιοι είναι οι οικονομικοί σου στόχοι;

2.    Ποιοι είναι οι οικονομικοί σου φόβοι;

3.    Ποια είναι τα αδιαπραγμάτευτα αντικείμενα – ιδιοκτησίες σου;

4.    Πώς θα συνδυάσουμε τα οικονομικά μας;

5.    Πώς θα ξοδέψουμε ή θα εξοικονομήσουμε;

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Γλυπτά Παρθενώνα: Δεν ζητά συγγνώμη η Βρετανία – Προκλητικό άρθρο του Policy Exchange
Plus |

«Δεν απολογούμαστε για τίποτα» - Προκλητικό άρθρο από τη Βρετανία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η εφημερίδα Daily Mail γράφει ότι διερευνάται από τον πρόεδρο του βρετανικού μουσείου το ενδεχόμενο επιστροφής των 2.500 ετών γλυπτών στην πατρίδα τους στο πλαίσιο μιας «πολιτιστικής ανταλλαγής».

«Ετσι η τεχνητή νοημοσύνη θα ενισχύσει την υγεία»
Plus |

«Ετσι η τεχνητή νοημοσύνη θα ενισχύσει την υγεία»

Η πανδημία της Covid μάς έδειξε ότι μπορούμε να επενδύσουμε σημαντικά ποσά όταν χρειάζεται και ότι μπορούμε να συνεργαστούμε, λέει στα «ΝΕΑ» ο διευθυντής του Τμήματος Υγείας στο Ινστιτούτο Σπουδών του Μέλλοντος της Κοπεγχάγης