Μετά την ανακοίνωσή του πως θα είναι και πάλι υποψήφιος για πρόεδρος στις αμερικανικές εκλογές του 2024, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ξεκινήσει ήδη την προεκλογική εκστρατεία του.

Από τα πρώτα πράγματα που ανακοίνωσε ο τέως Αμερικανός πρόεδρος στις προεκλογικές ομιλίες του σε Νότια Καρολίνα και Νέο Χαμπσάιρ είναι η ειρήνη στην Ουκρανία μέσα σε 24 ώρες.

Ουκρανία: Πώς επηρεάζουν τα τανκς τις σχέσεις Δύσης και Ρωσίας

Ο Τραμπ θέλησε να παρουσιαστεί στο κοινό του ως ειρηνοποιός, υπενθυμίζοντας στους ψηφοφόρους του ότι ήταν «η δική του προσωπικότητα που κράτησε τις ΗΠΑ εκτός πολέμου». Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι είναι σε θέση να φέρει ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας «μέσα σε 24 ώρες».

Ο 76χρονος επιχειρηματίας έχει επικρίνει έντονα τη ρωσική εισβολή, ωστόσο, προεκλογικά, φαίνεται να επενδύει σε μία «θολή» προοπτική ειρήνευσης, ελπίζοντας ότι θα ικανοποιήσει τη μερίδα των ψηφοφόρων οι οποίοι, κατά καιρούς, έχουν ταχθεί υπέρ ενός πιο έντονου αμερικανικού απομονωτισμού.

Υπέρ της αποστολής επιπλέον όπλων στην Ουκρανία η πλειοψηφία των Αμερικανών

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, ωστόσο, δείχνουν πως ο πόλεμος έχει αλλάξει τη διάθεση των ψηφοφόρων στις ΗΠΑ. Τον περασμένο Δεκέμβριο, η έρευνα του Chicago Council Survey έδειξε ότι, το 76% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων, το 63% των ανεξάρτητων και το 55% των Ρεπουμπλικάνων, είναι υπέρ της αποστολής επιπλέον όπλων στις ουκρανικές δυνάμεις.

Ο ίδιος ο Τραμπ σε ανάρτησή του πριν από μερικές μέρες, σημείωσε ότι, «πρώτα έρχονται τα τανκς, μετά έρχονται τα πυρηνικά». Ο πρόεδρος που έχασε τις εκλογές από τον Τζο Μπάιντεν το 2019, με τις αναφορές του στην ειρήνη επιχειρεί να διαφοροποιηθεί από την τωρινή προεδρία.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ το προσεχές διάστημα μπορεί να αλλάξει γραμμή, ανάλογα με το ποιες θα είναι οι εξελίξεις.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης