Έντονη αποδοκιμασία δέχτηκε η νέα πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στη Ρωσία, Λιν Τρέισι κατά την έλευσή της στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για να καταθέσει τα διαπιστευτήριά της.

Συγκεκριμένα, η Τρέισι έγινε αποδέκτης ποικίλλων αντιαμερικανικών συνθημάτων από πλήθος κόσμου που βρισκόταν έξω από το κτίριο του υπουργείου. Μάλιστα, οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με μηνύματα κατά της Ουάσινγκτον, με ένα από αυτά να γράφει χαρακτηριστικά: «Τα δικά σας άρματα μάχης σκοτώνουν πολίτες».

Ουκρανία: Απέκλεισε τις συνομιλίες για τον τερματισμό της σύγκρουσης ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών – Το «καρφί» για τη Δύση

Σημειώνεται πως οι διαμαρτυρίες στη Ρωσία, για θέματα που αφορούν τον πόλεμο, έχουν απαγορευθεί εκτός εάν έχουν τη στήριξη των Αρχών.

Οι σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας βρίσκονται στα ιστορικά χαμηλότερα επίπεδα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες απάντησαν στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προμηθεύοντας το Κίεβο με όπλα- στα οποία σύντομα θα συμπεριληφθούν άρματα μάχης-και επιβάλλοντας πακέτα οικονομικών κυρώσεων στην Ρωσία, σε συνεργασία με τους δυτικούς τους συμμάχους.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε στην Τρέισι ότι αναμένει να ακολουθήσει την αρχή της μη ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας.

Η τοποθέτηση της αμερικανικής πρεσβείας

Η απάντηση της αμερικανικής πρεσβείας δεν άργησε να έρθει υποστηρίζοντας φυσικά τον ρόλο της Αμερικανίδας πρεσβευτού.

« Η πρεσβευτής Τρέισι επικεντρώνεται στη διατήρηση του διαλόγου μεταξύ των πρωτευουσών μας σε μια εποχή πρωτοφανούς έντασης, στην προστασία των συμφερόντων των Αμερικανών πολιτών που κρατούνται στη Ρωσία και στην υποστήριξη των δεσμών μεταξύ του αμερικανικού και του ρωσικού λαού».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βόλτα Μητσοτάκη στον Άγιο Δημήτριο – Έθεσε πάλι διλήμματα και ζήτησε συσπείρωση
Επικαιρότητα |

Βόλτα Μητσοτάκη στον Άγιο Δημήτριο – Έθεσε πάλι διλήμματα και ζήτησε συσπείρωση

«Είναι πολλά τα θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκέντρωση στον Άγιο Δημήτριο, ζητώντας συσπείρωση εν όψει των ευρωεκλογών

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας