Ισχνές αποδείχθηκαν οι βοήθειες από τις τράπεζες, με το ελληνικό χρηματιστήριο να μην μπορεί κρατηθεί σε θετικά εδάφη. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,54% στις 1.019,22 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να είναι κοντά στα 86 εκατ. ευρώ.

Αυξημένες συναλλαγές και επιλογή τίτλων που «ξεκουράστηκαν»  τις προηγούμενες ημέρες εμφανίζει αυτήν την ώρα το ΧΑ, το οποίο αν και άρχισε τη συνεδρίαση παλινδρομώντας μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου, φαίνεται σταδιακά να χάνει βηματισμό. Κλείνοντας όμως σήμερα τον πρώτο μήνα του έτους, μόνο θετικά έχει να κρατήσει, ακόμη και όταν μπροστά του έχει το σκόπελο των εκλογών, ο οποίος πάντα προκαλεί κάποιες αναταράξεις.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ήπιες πιέσεις στην έναρξηΤο ΧΑ θα πρέπει να “υπομείνει” ένα έτος δύο ταχυτήτων, άλλωστε, προειδοποίησε και η NBG Securities, αποτυπώνοντας τις προκλήσεις που αναδύονται έως ότου ολοκληρωθούν οι εκλογές, λόγω των αβεβαιοτήτων. Ωστόσο, οι αναλυτές της επιβεβαίωσαν αυτό που ήδη γνωρίζει η αγορά, ότι η ελληνική οικονομία είναι ανθεκτική, η σταθερότητα πολιτικά δεν διακυβεύεται και ότι η επενδυτική βαθμίδα αργά ή γρήγορα θα έρθει.Σε επίπεδο τίτλων, αυτές που ξεχωρίζουν αρνητικά είναι Jumbo, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΛΧΑ, ενώ θετικά κινούνται και οι Σαράτνης, Eurobank, Alpha Bank, Coca Cola, Titan, Aegean, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ και Λάμδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών