H CEO που ξεκίνησε σε ένα γκαράζ με 2.000 δολάρια, έλαβε πρόσφατα μια προσφορά 250.000 από τον δισεκατομμυριούχο Mark Cuban για το 22% της εταιρείας .

Η start up FryAway ιδρύθηκε από την Laura Lady το 2021 σε ένα γκαράζ του Νιού Χάμσαϊρ. Μέσα σε δύο μήνες είχε θετικές ταμειακές ροές  και απέφερε έσοδα 700.000 δολαρίων κατά το πρώτο έτος λειτουργίας της, σύμφωνα με το CNBC.

Διαδίκτυο: Η άνοδος των influencers και το μέγα σκάνδαλο από τον «βασιλιά του συκωτιού»

Η τεράστια επιτυχία της Lady «ανάγκασε» τον Mark Cuban και τη Lori Greiner να της προτείνουν 250.000 δολάρια για ένα ποσοστό της εταιρείας της.

Η «μαγική» σκόνη

Το FryAway  φτιάχνει και πουλά μια σκόνη που συσσωματώνει τα υπολείμματα φυτικού ελαίου στις κατσαρόλες και τα τηγάνια, ώστε τα νοικοκυριά να μπορούν να το πετάξουν αντί να το ρίξουν στην αποχέτευση.

Στην αρχή, ο Cuban, ο Kevin O’Leary και ο Robert Herjavec μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή «Shark Tank» του ABC, εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι το FryAway δεν ήταν στην τάση. «Καθώς οι εταιρείες τροφίμων παράγουν πιο υγιεινά προϊόντα, τα τηγανητά τρόφιμα θα μπορούσαν να καταστούν παρωχημένα», υποστήριξαν.

Η Lady απάντησε, επισημαίνοντας τον κίνδυνο από τα «fatbergs», τα οποία εμφανίζονται όταν το υγρό λίπος που πέφτει στην αποχέτευση στερεοποιείται πιο κάτω στους σωλήνες, φράσσοντας τους υπονόμους.

Ο κίνδυνος των fatbergs

Τα fatbergs παρουσιάζουν ένα σημαντικό πρόβλημα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις. Το 2017, μια μάζα 140 τόνων βρέθηκε στους υπονόμους του Λονδίνου, τσιμεντώνοντας επιπλέον άλλα αντικείμενα όπως ταμπόν, προφυλακτικά, ψεύτικα δόντια και ναρκωτικά, με μεγάλο κίνδυνο να βουλώσουν οι υπόνομοι και επομένως τα σκουπίδια θα πλημμύριζαν τους δρόμους της πόλης.

Την ίδια χρονιά, 1,2 εκατομμύρια γαλόνια λυμάτων ξεχείλισαν σε ρέμα της Βαλτιμόρης εξαιτίας ενός fatberg.

Ο Cuban εμφανιζόταν αδιάφορος, μέχρι που η Lady είπε ότι πίστευε ότι το προϊόν της θα μπορούσε δυνητικά να πετύχει διεθνώς. Αυτό κέντρισε το ενδιαφέρον του Κουβανού επιχειρηματία και κυνηγού start ups στην εκπομπή Shark Tank.

«Αν θέλεις να γίνω ο καρχαρίας σου, απλώς κάνε μου μια προσφορά που δεν μπορώ να αρνηθώ», thw είπε.

H Γκρέινερ που συμμετέχει επίσης στο show, φώναξε, αποκαλώντας τη Λαίδη «ονειρική επιχειρηματία» που «έκανε τα πάντα σωστά». Είπε ότι θα επένδυε 250.000 δολάρια για το 20% του FryAway.

Ο Cuban ρώτησε την Greiner εάν θα ήταν πρόθυμη να συνεργαστεί σε αυτήν την προσφορά. Το διακύβευμα ήταν απλό. Ήθελε να μοιραστείτο 25% του FryAway, αντί του 20%.

Παρά το πρόσθετο ποσοστό, η Lady είπε ότι ενδιαφέρεται.  Δύο επιχειρηματίες θα μπορούσαν να είναι πιο ωφέλιμοι από έναν. Διαπραγματεύτηκε τον Cuban και τον Greiner στο 22%, και οι τρεις τους έκλεισαν τη συμφωνία επιτυχώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή