Τη Δευτέρα 30/01/2023, έληξε η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο «Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Λαμίας, Βόλου, νέας πτέρυγας Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας και ανακατασκευή υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Τρικάλων και συντήρηση και διαχείριση αυτών μέσω ΣΔΙΤ».  Για το εν λόγω έργο, το οποίο θα προχωρήσει με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα υπεβλήθησαν 5 Φάκελοι Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των φακέλων από την αρμόδια επιτροπή (Α΄ φάση Διαγωνισμού).

Ποιο είναι το λειτουργικό πλαίσιο των έργων ΣΔΙΤ του ΥπΑΑΤ

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάθεσης της Σύμβασης Σύμπραξης, ο ιδιωτικός φορέας θα αναλάβει τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση των δικαστικών μεγάρων Λαμίας και Βόλου, της νέας πτέρυγας του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας καθώς και την ανακατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δικαστικού Μεγάρου Τρικάλων. Βασικός σκοπός του έργου είναι: α) ο εκσυγχρονισμός των υποδομών για την ορθότερη, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών, β) η αναβάθμιση της εικόνας των δικαστικών μεγάρων, γ) η αποκατάσταση της στέγασης δικαστικών λειτουργιών που βρίσκονται σε παλαιωμένα κτήρια, τα οποία παρουσιάζουν σοβαρά τεχνικά και λειτουργικά προβλήματα, καθώς και κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων και δ) η συγκέντρωση των υπηρεσιών.

Η υλοποίηση του εν λόγω έργου ΣΔΙΤ θα συμβάλει σημαντικά στην ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και την λειτουργία των υπηρεσιών. Τόσο ο εκσυγχρονισμός των υπαρχόντων χώρων των δικαστηρίων και η ανέγερση νέων όσο και η συνεπαγόμενη βελτίωση των παρεχόμενων δικαστικών υπηρεσιών θα έχουν πολλαπλά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, αναβαθμίζοντας την εικόνα των δικαστικών μεγάρων αλλά και τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές
Ταχιάος: Δημοπρατούνται εντός του καλοκαιριού έργα ύψους 900 εκατ. ευρώ
Επικαιρότητα |

Ταχιάος: Δημοπρατούνται έργα ύψους 900 εκατ. ευρώ

Όπως τόνισε ο Νίκος Ταχιάος στόχος του Υπουργείου είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχουν ολοκληρωθεί τα τεύχη δημοπράτησης και εντός του καλοκαιριού να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με τους αναδόχους εκτέλεσης των έργων