Σε αύξηση των τιμών του, σε μία σειρά από brands προχώρησε ο όμιλος πολυτελών ρολογιών Swatch Group AG, με τα προϊόντα Omega Speedmaster να γίνονται ακριβότερα κατά 7% στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα Jefferies.

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν σε έκθεσή τους οι αναλυτές της Jefferies με επικεφαλής την Κάθριν Πάρκερ, η τιμή ενός αυτόματου ρολογιού Omega Speedmaster στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται σήμερα (1/2) στις 10.600 λίρες, καταγράφοντας αύξηση 7,1%, συγκριτικά με τον Ιανουάριο του περασμένου έτους. Στην Ιταλία το ίδιο ακριβώς μοντέλο παρουσίασε αύξηση της τάξης του 6,8% κατά μέσο όρο και 2% στις ΗΠΑ.

Οι αυξήσεις στις επωνυμίες Swatch, Omega, Longines και Tissot, έρχονται μετά από την αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική της ανταγωνίστριας εταιρείας Rolex SA, η οποία αύξησε τις τιμές κατά περίπου 2,5% στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη τον Ιανουάριο.

Rolex όπως χρυσός – Πώς τα μυθικά ρολόγια μετατρέπονται σε σπάνιο περιουσιακό στοιχείο

Οι αλλαγή πολιτικής της Rolex

Η Rolex είχε ήδη αυξήσει τις τιμές σε ολόκληρη την ήπειρο το φθινόπωρο, παρά το γεγονός ότι συνήθως το πράττει μία φορά ετησίως, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο κόστος και τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις μεταξύ του ισχυρού δολαρίου και του ελβετικού φράγκου, έναντι της στερλίνας και του ευρώ.

Όπως φαίνεται, οι επωνυμίες της Swatch πιστεύουν ότι οι καταναλωτές θα αποδεχθούν τις απότομες αυξήσεις στις τιμές, καθώς η ζήτηση για ρολόγια υψηλής ποιότητας παραμένει ισχυρή.

Σύμφωνα με δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Swatch, Νικ Χάγιεκ σε ξένο μέσο την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία θα μπορούσε να σημειώσει ρεκόρ πωλήσεων έως και 9 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (9,8 δισ.δολάρια) το 2023 καθώς η Κίνα αναμένεται να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς, μετά από τα σκληρά lockdown.

Οι ελβετικές εξαγωγές ρολογιών έφτασαν το ρεκόρ των 24,8 δισ. ελβετικών φράγκων σε αξία το 2022, σημειώνοντας άνοδο 11,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Να σημειωθεί πως βλέποντας τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές πολυτελών ειδών, δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές παγκοσμίως, που αγοράζουν αυτά τα προϊόντα ως ένα είδος επένδυσης, με σκοπό να τα μεταπωλήσουν σε λίγα χρόνια και να βγάλουν κέρδος από τις ανατιμήσεις.

Άλλωστε να υπενθυμίσουμε πως κατά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την πτώση της αξίας του ρουβλιού, ως αποτέλεσμα των κυρώσεων, οι Ρώσοι ολιγάρχες αγόραζαν μετά μανίας υπερπολυτελή κοσμήματα και ρολόγια, σε μία προσπάθεια να κρατήσουν την αξία της περιουσίας τους στα επίπεδα πριν την υποτίμηση, γεγονός που υποδεικνύει πως πλέον τα ακριβά ρολόγια αντιμετωπίζονται σαν τον χρυσό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή