Στον μεγάλο στόχο των 1.035 μονάδων βρίσκεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους αγοραστές να δοκιμάζουν τη διάσπασή του, σε μια ημέρα μάλιστα που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Φρανκφούρτη. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,74% στις 1.034,86 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να φτάνει ήδη τα 15 εκατ. ευρώ.

Σε μια ημέρα που οι διεθνείς αγορές κινούνται ακόμη στους ρυθμούς των αποφάσεων της Federal Reserve χτες, και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Bank of England σήμερα, το ΧΑ επιχειρεί να διαπεράσει το επίπεδο που έχασε τον Δεκέμβριο του 2014. Και αν τα καταφέρει, τότε θα έχει κλείσει και τυπικά ένας κύκλος κατά τον οποίο η Ελλάδα, και η αγορά της, βίωσε δημοσιονομική κρίση, capital controls, πανδημίες κλπ.

Η διάσπαση

Η διάσπαση, πέραν της τεχνικής δυσκολίας, αποκτά επομένως και σημειολογική διάσταση, καθώς τόσο η οικονομία όσο και οι μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας, έχουν γυρίσει σελίδα πολύ καιρό τώρα και έχουν ανοίξει έναν πιο ενάρετο κύκλο. Και ήταν από τις λίγες φορές που η χρηματιστηριακή αγορά υπολειπόταν της οικονομίας.

Σε επίπεδο τίτλων, Eurobank, Aegean, Πειραιώς, ΔΕΗ, Βιοχάλκο και Titan ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται και οι Ελλάκτωρ, Εθνική, Σαράντης, Alpha Bank, Quest, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Λάμδα, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα και Motor Oil. Πτωτικά κινούνται οι ΟΛΠ, Autohellas, Τέρνα Ενεργειακή και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών