Στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης της Attica Bank, το ΤΜΕΔΕ και η Ellington Solutions ΑΕ αποφάσισαν με κοινή συναίνεση να λύσουν αζημίως τη συνεργασία τους.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση το ΤΜΕΔΕ και η Ellington Solutions ΑΕ «εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους και εύχονται καλή επιτυχία στα επόμενα βήματα του κάθε μέρους».

Attica Bank: Αποχωρεί η Ellington – Προχωρά η αύξηση κεφαλαίου με την Thrivest

Η Ellington πλέον θα επικεντρωθεί στο αντικείμενο της διεθνούς εξειδίκευσής της που είναι η αναδιάρθρωση και διαχείριση προβληματικών δανείων. Το ΤΜΕΔΕ θα διαχειριστεί ενεργά τη συμμετοχή του στην Αttica Bank.

Η συμφωνία με την Attica

Νωρίτερα, η ίδια η  Attica Bank είχε ανακοινώσει την τριμερή συμφωνία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), του ΤΜΕΔΕ και της Ellington για την αζήμια αποχώρηση της τελευταίας από την τράπεζα.

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες Rinoa LTD – Ellington Solutions, συμφερόντων του αμερικανικού ομίλου, μεταβίβασαν την περασμένη Δευτέρα τις μετοχές τους που αντιστοιχούν στο 8,08% της τράπεζας, στο ΤΜΕΔΕ, το οποίο ελέγχει πλέον το 20,11%.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η αρχική συμφωνία για τη δρομολογημένη αύξηση κεφαλαίου των 473 εκατ. ευρώ συνεχίζει να ισχύει ως προς το ΤΧΣ και το ΤΜΕΔΕ.

Μαραγκουδάκη – Ellington: Επένδυση στην Attica Bank μόνο αν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα

Πλέον ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο στην Attica Bank της Thrivest, συμφερόντων Μπάκου, Καϋμενάκη, Εξάρχου και βασικής μετόχου της Παγκρήτιας Τράπεζας, η οποία αυτήν την περίοδο διενεργεί οικονομικό έλεγχο στο πιστωτικό ίδρυμα.

Τις επόμενες ημέρες εκτιμάται ότι θα υπάρξει συμφωνία με τον ενδιαφερόμενο επενδυτή, θα υποβληθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος το επικαιροποιημένο επιχειρησιακό σχέδιο και το πλάνο εξυγίανσης της τράπεζας και θα ξεκινήσει η διαδικασία για την έκδοση των νέων μετοχών.

Σε αυτήν το ΤΧΣ θα συμμετάσχει με 300 εκατ. ευρώ, ενώ η Thrivest θα επενδύσει κατά πάσα πιθανότητα 100 εκατ. ευρώ.

Μετά και την απόκτηση των warrants που θα εκδοθούν, στο πλαίσιο ενεργοποίησης του νόμου για την αναβαλλόμενη φορολογία, λόγω της περυσινής ζημιογόνου χρήσης της Attica Bank, o νέος μέτοχος θα αποκτήσει πλειοψηφικό ποσοστό.

Σε αυτό το σενάριο, θεωρείται απολύτως λογική εξέλιξη η συγχώνευσή της με την Παγκρήτια Τράπεζα, η οποία προηγουμένως θα έχει απορροφήσει τις εργασίες της HSBC στην Ελλάδα και τη συνεταιριστική τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας.

Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί ο πέμπτος ισχυρότερος πόλος στην αγορά, με ενεργητικό 8 δισ. ευρώ, ο οποίος θα δώσει έμφαση στη χρηματοδότηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις