Να μην ορίσει αντικαταστάτη της κορυφαίας σχεδιάστριας προϊόντων της, που αποφάσισε να αποχωρήσει από την εταιρεία, αποφάσισε η Apple, σηματοδοτώντας μια σημαντική στροφή στην πορεία μιας εταιρείας που εξυμνείται για την εμφάνιση και την αισθητική των προϊόντων της.

Apple: Η αλλαγή στα iPhones – Πώς θα στέλνετε φωτογραφίες και βίντεο

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο άτομα με γνώση των συζητήσεων, η αντιπρόεδρος βιομηχανικού σχεδιασμού της Apple Evans Hankey δεν θα αντικατασταθεί όταν αποχωρήσει από την κατασκευάστρια εταιρεία των iPhone. Στο εξής, η ομάδα των 20 περίπου βιομηχανικών σχεδιαστών του τεχνολογικού κολοσσού θα επικοινωνεί απευθείας με τον Γενικό Διευθυντή, Τζεφ Γουίλιαμς, ενώ σημαντικότεροι ρόλοι θα δοθούν στην ομάδα σχεδιαστών της Apple με τη μεγαλύτερη προϋπηρεσία.

Οι αλλαγές

Σύμφωνα με το οικονομικό πρακτορείο, οι σχεδιαστές των προϊόντων της εταιρείας αποτελούσαν ανέκαθεν ορισμένα από τα άτομα με το υψηλότερο προφίλ στο εσωτερικό της Apple. Άλλωστε, υπό την καθοδήγηση του Steve Jobs, η αισθητική της Apple είχε μετατραπεί σε κάτι σαν θρησκεία, με έμφαση στις καθαρές γραμμές, τις απλές διεπαφές και την περιστασιακή ανάδυση χρώματος.

Η αρχική ομάδα σχεδιασμού της Apple διαλύθηκε το 2015, διασπώμενη στο τμήμα βιομηχανικού σχεδιασμού που αφορούσε το hardware, και το τμήμα που χειριζόταν τις διεπαφές του χρήστη, δηλαδή το software. Η Hankey ήταν υπεύθυνη για τον βιομηχανικό σχεδιασμό, ενώ η αποχώρησή τους – που ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο – αποτέλεσε έκπληξη και άφησε την εταιρεία χωρίς δυνατότητα άμεσης αντικατάστασής της.

Η νέα ομάδα που θα δημιουργηθεί, ως απόρροια της αποχώρησης της Hankey, θα έχει περισσότερες αρμοδιότητες όμως δεν θα διαθέτει κάποιον επικεφαλής, πέραν του γενικού διευθυντή Τζεφ Γουίλιμας, που θεωρείται πιθανός διάδοχος του διευθύνοντος συμβούλου Tim Cook.

Εκτός από την ομάδα σχεδιασμού που πρόκειται να αναλάβει, ο Γουίλιμας επιβλέπει τις παγκόσμιες επιχειρήσεις της Apple, την αλυσίδα εφοδιασμού και την υποστήριξη πελατών AppleCare, καθώς και την ανάπτυξη λογισμικού για το Apple Watch και τις προσπάθειες για είσοδο στον τομέα της υγείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή