Σε τροχιά για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, οι οποίες στα ασιατικά χρηματιστήρια ξεκίνησαν ανοδικά σήμερα, όχι, όμως, τόσο ώστε να ανατρέπονται οι απώλειες των προηγούμενων ημερών.

Ευρώπη: Από την Κυριακή σε ισχύ το εμπάργκο στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα

Η αγορά επιδεικνύει επιφυλακτικότητα, αναζητώντας περισσότερα σημάδια για την ανάκαμψη της οικονομίας της Κίνας και κατά συνέπεια της ζήτησης για καύσιμα από τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι επικείμενες απώλειες σε άλλες μεγάλες οικονομίες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ήταν αυξημένα κατά 16 σεντς, ή 0,2%, στα 82,33 δολάρια το βαρέλι στις 03:10 ώρα Ελλάδας, ενώ το αμερικανικό αργό διαμορφωνόταν στα 76,06 δολάρια το βαρέλι κερδίζοντας 18 σεντς ή 0,2%.

Μέχρι στιγμής, αυτή την εβδομάδα, το Brent έχει υποχωρήσει κατά 4,8%, επεκτείνοντας την απώλεια του 1,1% της προηγούμενης εβδομάδας.

Το WTI έχει υποχωρήσει κατά 4,5% μετά τη διολίσθηση 2% την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα ανάμεικτα μηνύματα από την κινεζική οικονομία που δημιουργούν ένα τοπίο ασάφειας καθιστούν συγκρατημένους τους επενδυτές.

Οι αναλυτές της ANZ επεσήμαναν ένα απότομο άλμα στην κίνηση στις 15 μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας μετά τις διακοπές του νέου έτους, αλλά διέκριναν επίσης ότι παρόλα αυτά οι κινέζοι traders ήταν σχετικά απόντες από τις αγορές, σύμφωνα με το CNBC.

Η προοπτική μιας οικονομικής ανάκαμψης στην Κίνα μετά τη στροφή από την πολιτική μηδενικής Covid, είναι ολοφάνερο ότι από την αρχή του έτους έδωσε «καύσιμα» στην αγορά πετρελαίου, από κοινού με την υποχώρηση του δολαρίου.

Ωστόσο, η άνοδος στις τιμές του πετρελαίου δείχνουν να έχουν ένα «ταβάνι» για την ώρα, εξαιτίας της προοπτικής αργής ανάπτυξης στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, και της ύφεσης σε περιοχές όπως η Βρετανία, η Ευρώπη, η Ιαπωνία και ο Καναδάς, εκτιμούν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές