Σε συνομιλίες με την Carlyle Group Inc. φέρεται να βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος της Goldman Sachs, Harvey Schwartz,  προκειμένου να γίνει ο επόμενος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και οι μέτοχοι της Carlyle συζήτησαν την υποψηφιότητα Schwartz κατά τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με άτομα τα οποία γνωρίζουν το θέμα, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι συνομιλίες είναι ιδιωτικές. Πάντως, δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση και το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει ακόμη θέσει το ζήτημα σε ψηφοφορία. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Schwartz 58 ετών δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο και ένας εκπρόσωπος της Carlyle αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο Schwartz εργάστηκε στην Goldman Sachs Group Inc. για περισσότερες από δύο δεκαετίες, φτάνοντας ως οικονομικός διευθυντής και αργότερα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Έφυγε από την τράπεζα με έδρα τη Νέα Υόρκη το 2018 μετά την επιλογή του Ντέιβιντ Σόλομον ως Διευθύνοντα Συμβούλου του οίκου.

Goldman Sachs: Οι traders που έβγαλαν 3 δισ. στα commodities

Χρόνιες αντεγκλήσεις

Η άφιξή του στην Carlyle θα έλυνε μια μακροχρόνια πρόκληση διαδοχής στην εταιρεία με έδρα την Ουάσινγκτον. Ο συνιδρυτής Bill Conway, 73 ετών, λειτουργεί ως προσωρινός διευθύνων σύμβουλος από τον Αύγουστο, όταν ο Kewsong Lee, 57 ετών, παραιτήθηκε μετά από μία μάχη για την ανάληψη της ηγεσίας.

Όποιος τελικά αναλάβει το «τιμόνι» θα πρέπει να κατευθύνει την εταιρεία, η οποία κατακλύζεται από…ανταγωνιστικές σφαίρες επιρροής, ενώ θα πείσει τους μετόχους ότι θα «τρέξει» ένα σαφές σχέδιο ανάπτυξης.

Η Carlyle, ο μικρότερος από τους τέσσερις κορυφαίους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ, ενώ με τα χρόνια πρόσθεσε νέους επιχειρηματικούς τομείς.

Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, η Carlyle αγωνίστηκε να ανακτήσει την επιρροή που είχε κάποτε μετά από επανειλημμένες αλλαγές ηγεσίας.

Το 2014, η εταιρεία έφερε τον Michael Cavanagh από την JPMorgan Chase & Co, ως πιθανό διάδοχο, αλλά έφυγε ένα χρόνο αργότερα για να ενταχθεί στην Comcast Corp., όπου είναι τώρα πρόεδρος. Στη συνέχεια, η Carlyle ονόμασε τους Lee και Glenn Youngkin από κοινού διευθύνοντες συμβούλους, ένα πείραμα που αποδείχθηκε βραχύβιο. Ο Youngkin έφυγε το 2020 και είναι τώρα κυβερνήτης της Βιρτζίνια.

Στη σύντομη θητεία του ως…μοναδικός Διευθύνων Σύμβουλος, ο Lee πραγματοποίησε εξαγορές για να επεκτείνει τις ροές εσόδων της Carlyle και αναμόρφωσε την πιστωτική μονάδα της για να αναπτύξει την εταιρεία ακόμη περισσότερο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή