Αύξηση κατά 7,9% παρουσίασαν τα συνολικά κέρδη των μεγάλων εταιρειών παραγωγής επίπλων στην Κίνα το 2022, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.

Οι εταιρείες του ίδιου κλάδου είχαν κέρδη περίπου 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων (6,49 δισεκατομμυρίων ευρώ) την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας (NBS).

Τα μεικτά λειτουργικά έσοδα των ίδιων εταιριών κατέγραψαν ετήσια μείωση 8,1% στα 762,41 δισεκατομμύρια γουάν (103,47 δισεκατομμύρια ευρώ) όπως έδειξαν τα ίδια στοιχεία.

Κίνα: Περαιτέρω βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος

Οι μεγάλοι κατασκευαστές επίπλων είναι εταιρίες με ετήσια λειτουργικά έσοδα τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων γουάν (2,71 εκατομμυρίων ευρώ).

Αναθέρμανση οικονομικής δραστηριότητας

Ανθερμαίνεται η κινεζική οικονομία μετά την άρση της πολιτικής zero-covid. Ειδικότερα, άνοδο 8,3% σημείωσε η μέση ετήσια δραστηριότητα του χρηματοοικονομικού τομέα το 2022 στην Κίνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της χώρας

Η προστιθέμενη αξία του χρηματοοικονομικού τομέα της επαρχίας Σεντζέν, που αποτελεί σημαντικό οικονομικό κέντρο για την κινεζική οικονομία, έφτασε στα περίπου 76 δισεκατομμύρια δολάρια (68,96 δισεκατομμύρια ευρώ) το 2022, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Παρά τις οικονομικές επιπτώσεις από την COVID-19, αλλά και άλλους αρνητικούς παράγοντες για την πορεία της οικονομίας της, ο χρηματοοικονομικός τομέας στην Σεντζέν κατέγραψε μεγάλη ανθεκτικότητα προσθέτοντας αξία, με τη μέση ετήσια αύξηση των δραστηριοτήτων του να καταγράφεται στο 8,3% κατά την προηγούμενη τριετία, σύμφωνα με τα στοιχεία του επίσημου φορέα οικονομικής διαχείρισης της κινεζικής επαρχίας.

Κατά το 2022, τα περιουσιακά στοιχεία του τραπεζικού τομέα στην Σεντζέν έφτασαν στα 12,2 τρισεκατομμύρια γουάν (1,65 τρισεκατομμύριο ευρώ) με ετήσια αύξηση 8,5%.

Την προηγούμενη χρονιά 42 νέες εταιρίες προσφοράς χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ενεργοποιήθηκαν στην Σεντζέν, με την αναφερόμενη επαρχία, να κατέχει τη δεύτερη θέση στην Κίνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...