Το μυθικό ποσό των 180 εκατομμυρίων δολαρίων πρόκειται να κερδίσει τα επόμενα πέντε χρόνια, ο νέος διευθύνων σύμβουλος του επενδυτικού ομίλου Carlyle, Χάρβεϊ Σβαρτς. Το ποσό αυτό θα τον καταστήσει ως ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα στελέχη της Wall Street.

Ο Σβαρτς, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, θα λάβει έως και 108 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές ως επιβράβευση βάσει απόδοσης που θα έχει επιτύχει, και τα οποία θα καταβάλλονται σε ετήσιες δόσεις, εφόσον βέβαια οι μετοχές της Carlyle αυξηθούν κατά ένα συγκεκριμένο ποσό κατά την πενταετία.

Goldman Sachs: Ο πρώην CEO του οίκου στο…δρόμο για την Carlyle

Επιπλέον, ο Σβαρτς, ο διορισμός του οποίου ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, θα λάβει άλλα 72 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές που κατοχυρώνονται για την περίοδο μεταξύ 2024 και 2027, εφόσον συνεχίζει να απασχολείται στον επενδυτικό όμιλο που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.

Για να κερδίσει το πλήρες «πακέτο», ο Schwartz θα πρέπει να εκπληρώσει τους στόχους απόδοσης της τιμής της μετοχής που γίνονται δυσκολότεροι κατά την πενταετία, με τη μετοχή να πρέπει να έχει υπερδιπλασιάσει την τιμή της έως το 2028. Η Carlyle θα πρέπει επίσης να δημιουργεί συνολικές αποδόσεις για τους μετόχους υψηλότερες από το 60% των εταιρειών στον δείκτη S&P 500 κάθε χρόνο.

Ο Σβαρτς θα κερδίσει επίσης ετήσιο βασικό μισθό 1 εκατομμυρίου δολαρίων και θα δικαιούται μπόνους έως και 6 εκατ. δολαρίων ετησίως.

Πιο ψηλά και από τον… Solomon

Εάν κερδίσει ολόκληρο το ποσό, η αμοιβή του θα ήταν κατά μέσο όρο τουλάχιστον 40 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, σημαντικά περισσότερα από πολλά άλλα στελέχη της Wall Street, συμπεριλαμβανομένου του Ντέιβιντ Σόλομον, του σημερινού διευθύνοντος συμβούλου της Goldman Sachs.

Ο Σόλομον κέρδισε 25 εκατομμύρια δολάρια το 2022, ποσό μειωμένο κατά 30% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι το πακέτο αμοιβών του αξίζει λιγότερο από τη συμφωνία των 300 εκατομμυρίων δολαρίων που επιδίωκε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Carlyle, Κιουσόνγκ Λι, στις διαπραγματεύσεις για το συμβόλαιό του που κατέρρευσαν πέρυσι, με αποτέλεσμα την απότομη αποχώρησή του.

Τον Αύγουστο, οι Financial Times ανέφεραν ότι ο Λι ζητούσε μια πενταετή επιβράβευση μετοχών που ήταν επίσης σε μεγάλο βαθμό συνδεδεμένο με την τιμή της μετοχής της Carlyle, με το πλήρες ποσό να καταβάλλεται υπό τον όρο ότι η αξία της μετοχής θα διπλασιαζόταν.

Εάν η μετοχή της Carlyle μείνει στάσιμη ή πέσει τα επόμενα πέντε χρόνια, ο Χάρβεϊ Σβαρτς θα πληρωθεί σημαντικά λιγότερο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως