Διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, καθώς και οικονομικός διευθυντής της. Παρέμεινε στον αμερικανικό τραπεζικό κολοσσό επί σχεδόν δύο δεκαετίες. Πλέον, αναλαμβάνει τα ηνία του ομίλου Carlyle.

Goldman Sachs: Ο πρώην CEO του οίκου στο…δρόμο για την Carlyle

Ο λόγος για τον Harvey M. Schwartz, του οποίου η τοποθέτηση στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της διεθνούς επενδυτικής εταιρείας, όπως σχολιάζουν οι New York Times, αποτελεί μια δεύτερη ευκαιρία τόσο για τον ίδιο, όσο και για την Carlyle.

Το who is who

Γεννημένος στο Morristown της Νέας Υόρκης, ο Schwartz έλαβε πτυχίο οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Rutgers το 1987. Ξεκίνησε την καριέρα του στην J. B. Hanauer & Co. και στη συνέχεια μετακινήθηκε στην First Interregional Equity Corporation, ενώ το 1989, ο Schwartz εντάχθηκε στη Citigroup.

Ο Schwartz έλαβε το MBA το 1996 από το Columbia Business School και εντάχθηκε στην Goldman Sachs το 1997 ως αντιπρόεδρος στην επιχείρηση εμπορίας J. Aron & Co., την οποία η επενδυτική τράπεζα απέκτησε το 1981. Στην Goldman Sachs κατείχε διάφορες ανώτερες διευθυντικές θέσεις επιβλέποντας τις πωλήσεις και τις συναλλαγές, τα χρηματοοικονομικά, την τεχνολογία και τις επιχειρήσεις. Διετέλεσε οικονομικός διευθυντής της εταιρείας από το 2012 και ακολούθως πρόεδρος μέχρι την αποχώρησή του, το 2018.

Το 2021 ο Schwartz εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της SoFi Technologies, ενώ τον Νοέμβριο του ίδιου έτους ανέλαβε τον ρόλο του προέδρου του ομίλου και μη εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου της The Bank of London.

Στήριξη στον Μπάιντεν

Στις προεδρικές εκλογές του 2020 ο Schwartz υποστήριξε τον υποψήφιο των Δημοκρατικών και νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εισφέροντας τουλάχιστον 100.000 δολάρια στο Biden Action Fund.

Ο όμιλος Carlyle Group διόρισε τη Δευτέρα τον Harvey Schwartz ως διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ιδιωτικών κεφαλαίων, σχεδόν επτά μήνες μετά την αιφνίδια παραίτηση του Kewsong Lee από τη θέση του επικεφαλής αφότου έμαθε ότι οι δισεκατομμυριούχοι συνιδρυτές της εταιρείας σχεδίαζαν να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στη διοίκηση.

Ο κ. Schwartz, 58 ετών, θα αναλάβει το νέο του ρόλο στις 15 Φεβρουαρίου, αντικαθιστώντας έναν από τους συνιδρυτές της Carlyle, τον William Conway, ο οποίος ήταν προσωρινός διευθύνων σύμβουλος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή