Σε περικοπές 2.000 θέσεων εργαζομένων από τις διευθύνσεις οικονομικών και ανθρώπινου δυναμικού προχωράει η Boeing, η οποία μόλις λίγες μέρες πριν αποχαιρέτισε για πάντα το εμβληματικό Boeing 747 που ολοκλήρωσε έναν κύκλο ζωής και κυριαρχίας στους αιθέρες 53 ετών αποφέροντας «τρελά κέρδη» στην εταιρεία.

Boeing 747: «Τέλος εποχής» για τη «βασίλισσα των αιθέρων» – Παραδίδεται το τελευταίο αεροσκάφος

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η μείωση του προσωπικού θα γίνει με συνδυασμό αποχωρήσεων για συνταξιοδότηση και απολύσεων, ενώ οι υπό απόλυση δεν έχουν ακόμη ειδοποιηθεί.

Επίσης, ένα μέρος των εργασιών που εκτελείται από το προσωπικό που θα απολυθεί θα ανατεθεί με σύμβαση στην Tata Consulting Services στο Bengaluru της Ινδίας, ενώ άλλες εργασίες θα πάψουν να πραγματοποιούνται μέσω του εξορθολογισμού και της απλούστευσης των διαδικασιών.

«Επικοινωνούσαμε και θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε με διαφάνεια με τις ομάδες μας ότι θέλουμε λιγότερο προσωπικό σε ορισμένες εταιρικές λειτουργίες υποστήριξης, ώστε να μπορούμε να επικεντρώσουμε τους πόρους μας στη μηχανική και στην κατασκευή και να υποστηρίζουμε άμεσα τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις προσπάθειες ανάπτυξης τεχνολογίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Boeing ανακοίνωσε αρκετούς κύκλους περικοπών θέσεων εργασίας που μείωσαν το προσωπικό κατά 20.000 υπαλλήλους σε 141.000 το 2020, όταν η πανδημία προκάλεσε απότομη πτώση των πτήσεων. Πολλοί πελάτες ακύρωσαν παραγγελίες, κυρίως το 737 Max, το οποίο παρέμεινε προσγειωμένο για το μεγαλύτερο μέρος του έτους μετά από θανατηφόρα ατυχήματα στα τέλη του 2018 και στις αρχές του 2019.

Από την άλλη, όμως, η Boeing αύξησε το εργατικό της δυναμικό κατά 15.000 πέρυσι, ανεβάζοντας την απασχόληση ξανά σε 156.000 και ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προσλάβει άλλους 10.000 υπαλλήλους φέτος στον κλάδο της μηχανικής και της κατασκευής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή