Ζημιά 663 εκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Boeing, καθώς τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας επηρέασαν τα αποτελέσματα της παρά την ανάκαμψη στις πωλήσεις και τις παραδόσεις αεροσκαφών που αύξησαν τα έσοδα.

Οι αεροπορικές εταιρείες και οι κατασκευαστές αεροσκαφών έχουν επωφεληθεί από την απότομη ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών, έναν από τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία.  Ωστόσο, οι ηγέτες της Boeing διστάζουν να αυξήσουν την παραγωγή αεροσκαφών μέχρι να σταθεροποιηθεί η αλυσίδα εφοδιασμού.

BofA: Οι ΗΠΑ θα χάνουν 175.000 θέσεις εργασίας κάθε μήνα

Η εταιρεία παράγει 31 τζετ 737 το μήνα και σχεδιάζει να τα αυξήσει σε περίπου 50 το μήνα, το 2025 ή το 2026. Aνέφερε ότι θα αυξήσει τον χαμηλό ρυθμό παραγωγής των 787 Dreamliners σε πέντε κάθε μήνα προς το τέλος του έτος και σε 10 το μήνα το 2025 ή το 2026. Οι παραδόσεις αυτών των αεροπλάνων ευρείας ατράκτου είχαν διακοπεί για περίπου δύο χρόνια μέχρι το φετινό καλοκαίρι λόγω ελαττωμάτων στην παραγωγή.

Για ολόκληρο το έτος, η Boeing έχασε 5 δισ. δολάρια παρά την αύξηση των εσόδων κατά 7% στα 66,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αισιόδοξη νότα οι ταμειακές ροές

Η προσαρμοσμένη ζημιά ανά μετοχή της εταιρείας ήταν 1,75 δολάρια, έναντι αναμενόμενων κερδών 26 σεντς ανά μετοχή.

Τα έσοδα ανήλθαν σε 19,98 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων 20,38 δισ. δολαρίων.

Η Boeing δημιούργησε ταμειακές ροές 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο, υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, και 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά για το έτος, τις υψηλότερες από το 2018.

Εκτινάχθηκαν οι παραδόσεις

Η μονάδα εμπορικών αεροσκαφών της απέφερε πωλήσεις 9,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο, αυξημένες κατά 94% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος καθώς οι παραδόσεις εκτινάχθηκαν, αλλά παρόλα αυτά παρουσίασε ζημιές λόγω μη φυσιολογικού κόστους και άλλων δαπανών όπως η έρευνα και ανάπτυξη, όπως ανέφερε η εταιρεία.

«Είμαστε περήφανοι για το πώς κλείσαμε το 2022 και παρά τα εμπόδια που έχουμε μπροστά μας, είμαστε σίγουροι για την πορεία μας μπροστά», δήλωσε ο CEO Dave Calhoun σε ένα σημείωμα προς τους υπαλλήλους, σύμφωνα με το CNBC. «Έχουμε μια ισχυρή σειρά αναπτυξιακών προγραμμάτων, καινοτομούμε για το μέλλον και αυξάνουμε τις επενδύσεις για να προετοιμαστούμε για την επόμενη γενιά προϊόντων μας», κατέληξε ο Calhoun.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή