Σε επέκταση του αρχικού της προγράμματος για επαναγορά μετοχών κατά 3 δισ. δολάρια προχώρησε ο κολοσσός μέσων μαζικής ενημέρωσης Fox του Ρούπερτ Μέρντοχ τροφοδοτούμενη από τα έσοδα που της απέφεραν το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 5% μετά την πρώτη ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων από τότε που ο Μέρντοχ απέρριψε την επανένωση της Fox με την News Corp με την αιτιολογία ότι η συγχώνευση δεν ήταν προς το συμφέρον των μετόχων.

Disney: Γιατί ο Πελτζ έχει «κολλήσει» με την εξαγορά της Fox – Τι την κάνει επίκαιρη

Η διαφήμιση

Τα έσοδα από διαφημίσεις της Fox αυξήθηκαν σχεδόν 4% στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των 2,39 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε ένα δύσκολο τρίμηνο για τις εταιρείες που εξαρτώνται άμεσα από τη διαφήμιση, λόγω των ανατροπών που επέφερε στην αγορά του marketing η εκτίναξη του πληθωρισμού και οι αλλεπάλληλες αυξήσεις των επιτοκίων .

Ο CEO Λάχλαν Μέρντοχ δήλωσε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα υποστηρίχθηκαν από «ένα συναρπαστικό πρόγραμμα φθινοπωρινών αθλημάτων, σε συνδυασμό με έναν ενεργό κύκλο πολιτικών ενδιάμεσων ειδήσεων».

«Θα εξετάσουμε συγχωνεύσεις και εξαγορές και άλλες ευκαιρίες που θα χρησιμοποιήσουμε για να αναπτύξουμε τα κεφάλαιά μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο CEO Λάχλαν Μέρντοχ.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η Fox ενδέχεται να αντιμετωπίσει πιέσεις τους επόμενους μήνες, μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου και την επιβράδυνση των ειδήσεων πολιτικού ενδιαφέροντος.

Την ίδια στιγμή, η πίτα της διαφημιστικής αγοράς αναμένεται να αυξηθεί κατά 5,9% φέτος, λιγότερο από την ανάπτυξη 9% που παρατηρήθηκε το 2022, σύμφωνα με τον οργανισμό Interactive Advertising Bureau. Η διαφήμιση σε τηλεοπτικές εκπομπές και καλωδιακή τηλεόραση αναμένεται να μειωθεί κατά 6,3%.

Τα έσοδα

Συνολικά, τα έσοδα της Fox αυξήθηκαν 3,8% στα 4,61 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 4,58 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 48 σεντς.

Η τελευταία επαναγορά επεκτείνει το πρόγραμμα επαναγοράς της Fox στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή