Διέψευσε με τον πιο επίσημο τρόπο η Bloomberg L.P. την εξαγοράς της Dow Jones και της Washington Post.

Σε ανάρτηση στο twitter o εκπρόσωπος της εταιρείας, Τάι Τρίπετ, έγραψε ότι  «Δεν υπήρξε καμία συζήτηση περί εξαγοράς με οποιονδήποτε σε κάποιες από αυτές της εταιρείες», διαψεύδοντας την πληροφορία που κυκλοφόρησε την Παρασκευή. Την ανάρτηση αναπαρήγαγε στη συνέχεια ο ίδιος ο Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Bloomberg: Στο στόχαστρό του για εξαγορά Washington Post και Dow Jones

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios μετέδωσε την Παρασκευή ότι ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Bloomberg L.P. ενδιαφέρεται να αγοράσει είτε την Dow Jones, τη μητρική εταιρεία της οικονομικής εφημερίδας Wall Street Journal, από την News Corp του Ρούπερτ Μέρντοχ είτε την Washington Post από τον ιδρυτή της Amazon.com Τζεφ Μπέζος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Dow Jones θεωρείτο ως πρώτη προτεραιότητα για απόκτηση από το Bloomberg, καθώς διαθέτει περισσότερα μέσα. Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ που κατέχει το 88% του τηλεπικοινωνιακού ομίλου Bloomberg, σύμφωνα με πληροφορίες διατηρεί επαφές με τον Ρούπερτ Μέρντοχ ιδιοκτήτη της μητρικής της Dow Jones, News Corp.

Ο εκπρόσωπος της WP, την οποία αγόρασε ο Μπέζος το 2013 έναντι 250 εκατομμυρίων δολαρίων, είπε ότι η εφημερίδα δεν πωλείται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα