Η Societe Generale ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες μετά από δυναμικές επιδόσεις των επενδυτικών της δραστηριοτήτων.

Η γαλλική τράπεζα ανέφερε τριμηνιαία καθαρά κέρδη 1,16 δισ. ευρώ (1,24 δισ. δολάρια), μειωμένα από 1,79 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Το CNBC μεταδίδει πως οι αναλυτές είχαν υπολογίσει ότι θα φτάσουν στα 905 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο και στο 1,5 δισ. ευρώ για ολόκληρο το έτος, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Παράλληλα, τα καθαρά τραπεζικά κέρδη αυξήθηκαν 4,0% στα 6,89 δισ. ευρώ. Η τράπεζα με έδρα το Παρίσι και τρίτη μεγαλύτερη στη Γαλλία επεσήμανε ότι το θετικό για την ίδια αποτελέσμα, οφείλεται στις ισχυρές επιδόσεις στους τομείς της χρηματοδότησης και της παροχής συμβουλών στις παγκόσμιες αγορές καθώς και στην ανάπτυξη των διεθνών της δραστηριότητες.

Η τράπεζα είπε ότι το 2023 θα είναι μια μεταβατική χρονιά με μειωμένα έσοδα ενώ οι μετοχές της γαλλικής τράπεζας έχουν χάσει περισσότερο από 20% τους τελευταίους 12 μήνες.

Η επόμενη μέρα

«Ο Όμιλος είναι πεπεισμένος ότι θα μπορέσει να αποκομίσει το όφελος των συνεχιζόμενων έργων και των επιχειρηματικών εξελίξεων, επιβεβαιώνει τις οικονομικές του προοπτικές για το 2025 και ξεκινά με αποφασιστικότητα το 2023, ένα έτος μετάβασης από πολλές απόψεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Fréderic Oudéa.

Ακολουθούν άλλα σημαντικά σημεία από τα αποτελέσματα:

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 8% σε ετήσια βάση στα 28,1 δισ. ευρώ.

Τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 5,9% τους τελευταίους 12 μήνες στα 18,6 δισ. ευρώ.

Ο δείκτης CET1, ένας δείκτης φερεγγυότητας των τραπεζών, διαμορφώθηκε στο 13,5%, έναντι 13,1% στο τέλος του τρίτου τριμήνου.

Οι μετοχές του γαλλικού δανειστή υποχώρησαν περισσότερο από 20% τους τελευταίους 12 μήνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή