Σε άνοδο φαίνεται ότι βρίσκεται η ηλεκτροκίνηση στην Κίνα.

Ειδικότερα, τα 2/3 των παγκοσμίων πωλήσεων οχημάτων ηλεκτρικών μπαταριών (BEV) έγιναν το 2022 στην Κίνα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε από τη γερμανική λογιστική και συμβουλευτική εταιρία στρατηγικής Strategy& που ανήκει στο δίκτυο των εταιριών της PricewaterhouseCoopers (PwC).

Οι παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων BEV κατέγραψαν ετήσια αύξηση 70% το 2022, ενώ η Κίνα ως η μεγαλύτερη αγορά οχημάτων BEV σε παγκόσμιο επίπεδο διατήρησε “τη μεγάλη επέκταση της αγοράς των οχημάτων BEV κατά τα πρόσφατα χρόνια”, σύμφωνα με την έρευνα της PwC.

Οι πωλήσεις των οχημάτων BEV στην Κίνα αυξήθηκαν περίπου 85%, σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων εγγραφής νέων οχημάτων σε 14 επιλεγμένες αγορές.

“Κατά την τρέχουσα περίοδο παρακολουθούμε τον μετασχηματισμό της αυτοκίνησης που αγγίζει το επόμενο επίπεδο και ωριμάζει”, δήλωσε ο Φέλιξ Κούχνερτ, εταίρος της PwC Germany.

Η ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ καταγράφει παρόμοια δυναμική, ενώ οι πωλήσεις τους στις πέντε καλύτερες ευρωπαϊκές αγορές καταγράφηκαν σε ποσοστό 28% την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Αύξηση στα αγροτικά ασφάλιστρα

Τα ασφάλιστρα των συμβολαίων αγροτικής ασφάλισης στην Κίνα κατέγραψαν δυναμική αύξηση το 2022, καθώς το Πεκίνο κατέβαλε προσπάθειες για τη σταθεροποίηση των αγροτικών εισοδημάτων, αλλά και για την προώθηση της αναζωογόνησης των αγροτικών περιοχών, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.

Το οικονομικό ύψος των αγροτικών ασφαλίστρων έφτασε στα 119,2 δισεκατομμύρια γουάν (16,39 δισεκατομμύρια ευρώ) με ετήσια αύξηση 23%, σύμφωνα με το υπουργείο των Οικονομικών.

Η ασφαλιστική κάλυψη προσέφερε προστασία έναντι κινδύνων σε 167 εκατομμύρια αγροτικά νοικοκυριά, παίζοντας ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στην υποστήριξη και στην ευημερία των αγροτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green