Σε αναβάθμιση των προοπτικών (Outlook) του ελληνικού αξιόχρεου από «σταθερές» σε «θετικές», που σημαίνει πως θα υπάρξει νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους 12-18 μήνες, εκτιμά η Societe Generale πως θα προχωρήσει σήμερα αργά το βράδυ ο οίκος αξιολόγησης Fitch.

Να σημειωθεί πως σήμερα το ελληνικό αξιόχρεο απέχει δύο «σκαλοπάτια» από την «επενδυτική βαθμίδα» με βάση τις αξιολογήσεις των Fitch, Standard & Poor’s και DBRS και τρία με βάση της Moody’s.

Η JP Morgan αναμένει πως η  Ελλάδα θα μπορούσε να δει την πιστοληπτική της ικανότητα να αναβαθμίζεται και από τους τέσσερις μεγάλους οίκους αξιολόγησης μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, χωρίς να αποκλείει ότι ο κύκλος των αναβαθμίσεων να ανοίξει ακόμη και σήμερα.

Αναμένει πάντως πως η επιστροφή της χώρας στην «επενδυτική βαθμίδα» θα μπορούσε να επιτευχθεί στα τέλη του 2022 ή τις αρχές του 2023, την ώρα που αξιωματούχοι του οικονομικού επιτελείου είναι περισσότερο συντηρητικοί αναμένοντας την απόκτηση του «investment grade»  κάποια στιγμή το 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία