Ο απολογισμός του σεισμού που έπληξε τη Δευτέρα την Τουρκία και τη Συρία αυξήθηκε σε πάνω από 11.200 νεκρούς, σύμφωνα με τα νεότερα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα Τετάρτη το μεσημέρι.

Και ο φόβος για την αύξηση των νεκρών είναι παρά πάνω από  βέβαιος καθώς εκατοντάδες είναι ακόμα οι εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια και όσο περνούν οι ώρες σβήνουν οι ελπίδες να ανασυρθούν ζωντανοί.

Σεισμός: Το Αφγανιστάν στέλνει οικονομική βοήθεια σε Τουρκία και Συρία

Ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία έφθασε τους 8.574, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στη Συρία έχουν ανασυρθεί 2.662 νεκροί από τα χαλάσματα.

Οι δυσκολίες των σωστικών συνεργείων

Τα σωστικά συνεργεία δυσκολεύονται να φθάσουν σε κάποιες από τις περιοχές που επλήγησαν σκληρότερα στην Τουρκία, εξαιτίας των κατεστραμμένων δρόμων, της κακοκαιρίας, της έλλειψης επαρκών πόρων και βαρέων μηχανημάτων.

Στις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν εκατοντάδες ομάδες, με τις διεθνείς αποστολές να καταφθάνουν σε βοήθεια.

Ωστόσο, όσο περνάει ο χρόνος με το μέγεθος της καταστροφής να γίνεται όλο και πιο εμφανές, αλλά και λόγω των καιρικών συνθηκών, τα περιθώρια στενεύουν, με τις εκτιμήσεις από διασώστες και διεθνείς οργανισμούς να είναι αρκετά δυσοίωνες όσον αφορά τον τελικό απολογισμό του χτυπήματος του εγκέλαδου.

Ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί σημαντικά. Ήδη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κάνει εκτιμήσεις για 20.000 νεκρούς, ενώ ένας αξιωματούχος της UNICEF για χιλιάδες παιδιά που μπορεί να έχουν πεθάνει.

Και στο Χατάι ο Τούρκος πρόεδρος

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μετέβη στο Καχραμανμαράς με αεροπλάνο από το αεροδρόμιο της Άγκυρας, θα επιθεωρήσει τις περιοχές που επλήγησαν από τους σεισμούς και θα συντονίσει τα έργα επί τόπου.

Ο Ερντογάν αναμένεται να επισκεφθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ένα καταυλισμό σκηνών στο κέντρο της πόλης Καχραμανμαράς και στη συνέχεια να μεταβεί στο Πάζαρτζικ.

Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει επίσης προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει επιθεώρηση στο Χατάι.

Τον Ερντογάν συνοδεύουν ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Φαχρετίν Αλτούν, και ο εκπρόσωπος της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Ιμπραχίμ Καλίν.

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής