Σε τέσσερις ακόμη χώρες επεκτείνει το Netflix τους περιορισμούς στην κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης στην πλατφόρμα. Πρόκειται για τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Netflix: Βάζει τέλος στην κοινοκτημοσύνη κωδικών

Όπως μεταδίδει το BBC, οι πελάτες σε αυτές τις χώρες καλούνται πλέον να πληρώσουν ακριβότερη χρέωση αν θέλουν να μοιράζονται τη συνδρομή τους φίλοι και συγγενείς που δεν ζουν μαζί τους. Η κίνηση αυτή ακολουθεί την προσπάθεια πάταξης της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης στη Νότια Αμερική, ενώ μέχρι το τέλος Μαρτίου θα εφαρμοστεί και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Netflix εκτιμά ότι 100 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν κοινόχρηστους λογαριασμούς.

Πλήγμα στα έσοδα

Σύμφωνα με την εταιρεία, το πλήγμα στα έσοδα από την κοινή χρήση λογαριασμών επηρέαζε την ικανότητα του Netflix να επενδύει σε νέο περιεχόμενο. «Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, διερευνήσαμε διαφορετικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος στη Λατινική Αμερική και τώρα είμαστε έτοιμοι να τις αναπτύξουμε ευρύτερα τους επόμενους μήνες, ξεκινώντας σήμερα στον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία», ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτηση στο blog της την Τετάρτη.

Μέχρι τώρα ήταν εύκολο για τους συνδρομητές να μοιράζονται τη σύνδεση και τον κωδικό πρόσβασής τους με φίλους εκτός του σπιτιού τους.

Πίσω στο 2017 το Netflix φάνηκε μάλιστα να εγκρίνει την πρακτική αυτή, όταν αναρτούσε στο twitter το μήνυμα «η αγάπη είναι να μοιράζεσαι έναν κωδικό πρόσβασης».

Όμως ο αυξανόμενος ανταγωνισμός στην αγορά streaming και οι μειωμένες συνδρομές πελατών λόγω του αυξανόμενου κόστους ζωής, ώθησαν το Netflix να επικεντρωθεί στην ενίσχυση των εσόδων του.

Οι νέες ρυθμίσεις

Η εταιρεία ανέφερε ότι το να επιτρέπεται η χρήση λογαριασμών από πολλά άτομα μέσα στα νοικοκυριά είχε «δημιουργήσει σύγχυση» σχετικά με το πότε και πώς οι άνθρωποι μπορούσαν να μοιράζονται τους κωδικούς. Πλέον οι χρήστες της πλατφόρμας στον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία θα πρέπει να ορίσουν μια «κύρια τοποθεσία» για το λογαριασμό τους και να αποφασίσουν ποιος έχει πρόσβαση σε αυτόν.

Τα μέλη θα εξακολουθούν να μπορούν να παρακολουθούν το Netflix όταν ταξιδεύουν, τόσο σε προσωπικές συσκευές όσο και με σύνδεση από άλλα μέρη, για παράδειγμα από ένα ξενοδοχείο.

Το πρώτο εξάμηνο του 2022, το Netflix είδε τους αριθμούς των συνδρομητών του να μειώνονται απότομα. Για να καλύψει την «τρύπα» στα έσοδά του, προχώρησε σε εκατοντάδες απολύσεις και αύξηση τις τιμές των συνδρομητικών του πακέτων.

Όμως η εταιρεία είδε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση στους αριθμούς χρηστών τους τελευταίους τρεις μήνες του 2022, με 7,66 εκατομμύρια νέους συνδρομητές που ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των χρηστών της πλατφόρμας σε σχεδόν 231 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία