Ανοδικά κινείται η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου , καθώς οι επενδυτές μελετούν τα οικονομικά στοιχεία και τα σχόλια των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για να εκτιμήσουν την πορεία του πληθωρισμού και τις επόμενες κινήσεις της Federal Rererve.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαπραγματευόταν στο 3,719% μετά από άνοδο 4 μονάδων βάσης. Η απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου υποχώρησε κατά λιγότερο από 1 μονάδα βάσης στο 4,5%.

JP Morgan: Πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη κατά του πληθωρισμού

Οι επενδυτές αξιολόγησαν τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, ιδίως όσον αφορά το κατά πόσον ο πληθωρισμός υποχωρεί και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για τη νομισματική πολιτική.

Τόσο η καταναλωτική εμπιστοσύνη όσο και οι βραχυπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Σε σχόλια που έκαναν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας ανέφεραν ότι η μάχη με τον πληθωρισμό δεν έχει ακόμη τελειώσει και ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα.

Πολλοί επενδυτές ανησυχούν, ωστόσο, ότι ο ρυθμός των αυξήσεων των επιτοκίων και η διατήρησή τους υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα οδηγήσει σε ύφεση.

Την Πέμπτη, η εβδομαδιαία μέτρηση των αιτήσεων ανεργίας διαμορφώθηκε στις 196.000, σημειώνοντας αύξηση κατά 13.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Πολλοί επενδυτές το είδαν αυτό ως ένδειξη ότι η αγορά εργασίας θα μπορούσε να χαλαρώσει, κάτι που αποτελεί έναν από τους στόχους της πολιτικής της Fed.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές