Το παράδειγμά των Twitter, Meta και Microsoft και Amazon αποφάσισε να ακολουθήσει η Disney, η οποία ανακοίνωσε πως προχωρά σε μαζικές απολύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η Walt Disney Company «παγώνει» τις νέες προσλήψεις, περιορίζει τα εταιρικά ταξίδια και -όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Bob Iger- θα απολυθούν 7.000 άτομα (περίπου το 3,2% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της εταιρείας) σε μια σημαντική άσκηση περικοπής δαπανών για να εξοικονομηθούν 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια και να καταστεί η υπηρεσία streaming «Disney+» κερδοφόρα – οι συνδρομητές έχουν μειωθεί κατά περίπου 1%. πρώτη πτώση από την έναρξη της υπηρεσίας το 2019.

«Πόλεμος» μετόχων για τον «θρόνο» της Disney

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πωλήσεις στο τμήμα πάρκων, εμπειριών και προϊόντων της Disney αυξήθηκαν κατά 21% στα 8,74 δισεκατομμύρια δολάρια, από 7,23 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Την ίδια ώρα, τα έσοδα για το τμήμα που περιλαμβάνει τις κινηματογραφικές δραστηριότητες της Disney αυξήθηκαν κατά 1% στα 14,78 δισεκατομμύρια δολάρια από 14,59 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Ωστόσο, η επιχείρηση η οποία περιλαμβάνει τις υπηρεσίες streaming Disney+ και Hulu, παρουσίασε λειτουργική ζημία 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων εν μέσω υψηλότερου κόστους προγραμματισμού και παραγωγής.

«Είναι κάτι απαραίτητο»

«Μολονότι είναι κάτι απαραίτητο για ν’ αντιμετωπιστούν οι σημερινές δυσκολίες, δεν παίρνω ελαφρά αυτή την απόφαση», ανέφερε ο Iger κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης με αναλυτές στους οποίους παρουσίασε τα απογοητευτικά αποτελέσματα χρήσης τριμήνου της επιχείρησης.

Επιστροφή στις θέσεις τους

Οι ίδιος είχε ζητήσει τον προηγούμενο μήνα να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στα γραφεία τους από τις αρχές Μαρτίου καθώς έκρινε πως η face-to-face συνεργασία αποτελεί το κλειδί για μια δημιουργική επιχείρηση όπως αυτή της Disney.

Η ανακοίνωση είχε γίνει δύο μήνες μετά την επιστροφή του Μπομπ Αιγκερ στην Disney. «Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ικανότητα σύνδεσης, παρατήρησης και δημιουργίας που προέρχεται από τη φυσική συνύπαρξη. Ούτε την ευκαιρία ν’ αναπτυχθείς επαγγελματικά, μαθαίνοντας από ηγετικές φυσιογνωμίες και μέντορες», ανέφερε στο υπόμνημά του προς τους εργαζόμενους.

Η Disney, όπως και πολλές άλλες εταιρείες στον πλανήτη, είχε επιτρέψει στους υπαλλήλους της να εργάζονται από το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σε μια προσπάθεια να συμβάλλουν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης της Covid-19.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία