Μπροστά σε ένα τσουνάμι πλειστηριασμών, ο κ. Οικονόμου προσπαθεί να κάνει το άσπρο, μαύρο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου και προσθέτει: «Οι πολίτες όμως γνωρίζουν ότι πληρώνουν τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη:

– Την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας με τον νέο πτωχευτικό κώδικα.

– Την επιλογή του νόμου του 2003 που δίνει αφορολόγητο στα funds και καμία υποχρέωση προηγούμενης πρότασης ρύθμισης στον δανειολήπτη».

Πλειστηριασμοί βιομηχανικών ακινήτων: Τα πέντε βαριά «σφυριά»

«Φέρτε αύριο ΠΝΠ»

Απευθύνεται προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο λέγοντας: «Τα πολλά λόγια περιττεύουν κύριε Οικονόμου: Φέρτε αύριο κιόλας ΠΝΠ που θα αναστείλει κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης μέχρι τις εκλογές. Όσο για τους ανθρώπους του πολιτισμού, δεν φτάνει που επιμένετε στην υποβάθμιση των σπουδών τους, αλλά συνεχίζετε να τους προσβάλετε λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ‘δεν γνωρίζουν’ για ποιον λόγο βρίσκονται εδώ και δύο μήνες κάθε μέρα σε κινητοποιήσεις».

Κλείνοντας υποστηρίζει ότι «κυβέρνησή σας έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία, γι’ αυτό και σύντομα θα αποτελεί παρελθόν».

Η δήλωση Οικονόμου

Σημειώνεται ότι μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «πλειστηριασμοί γίνονταν και επί ΣΥΡΙΖΑ, γίνονταν και πριν την απόφαση του Αρείου Πάγου, πλειστηριασμοί θα γίνονται και μετά την απόφαση. Τα βασικά εργαλεία όμως που διαμόρφωσε αυτή η κυβέρνηση και που δίνουν τη δυνατότητα ρύθμισης των χρεών είναι εδώ, πρέπει να τα αξιοποιήσουμε. Ταυτόχρονα, να διαμορφώσουμε και άλλες δυνατότητες στήριξης της κοινωνίας για να μπορεί να ανταποκρίνεται στην πίεση που δέχεται από την εισαγόμενη ακρίβεια και τις εισαγόμενες κρίσεις. Και έτσι θα προχωρήσουμε.»

«Είναι υποκρισία και φαρισαϊσμός αυτός που ψήφισε τον νόμο για να μπορούν οι servicers και οι εταιρείες να κάνουν πλειστηριασμούς, νόμο που απλώς επιβεβαίωσε η απόφαση του Αρείου Πάγου, να έρχεται τώρα για να κατακρίνει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ή πολύ περισσότερο την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτός που ψήφισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που έκανε ιδιώνυμο αδίκημα την παρεμπόδιση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έρχεται τώρα και καμώνεται πώς είναι περισσότερο κοινωνικά ευαίσθητος από τον οποιοδήποτε για τους ανθρώπους που έχουν βρεθεί σε δυσχερή θέση», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

»Η λύση για τους ανθρώπους αυτούς δεν είναι να τους κοροϊδεύεις ότι το χρέος τους θα σβηστεί, θα χαριστεί, δεν θα το πληρώσουν ποτέ. Γιατί περίπου αυτή την αντίληψη και την κουλτούρα διαμόρφωσε ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ όλη την προηγούμενη περίοδο. Αλλά να τους δίνεις ουσιαστικά εργαλεία στα χέρια τους, σαν και αυτά που έχουμε διαμορφώσει, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και ταυτόχρονα να κρατήσουν και το σπίτι τους. Κυρίως την πρώτη κατοικία, που όλοι ξέρουμε την ευαισθησία που διέπει- και καλώς διέπει- την ελληνική κοινωνία», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα