Ισχυρή είναι η άνοδος αυτήν την ώρα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο πλέον “βλέπει” με αξιώσεις τα επίπεδα των 1.100 μονάδων, με τη βοήθεια σχεδόν του συνόλου του ταμπλό του. Ο γενικός δείκτης καταγράφει κέρδη 2,48% στις 1.094,65 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 54 εκατ. ευρώ.

Τα καλά νέα για την αγορά δεν έχουν να κάνουν μόνο με την άνοδο των αποτιμήσεων αλλά και με την σημαντική αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας η οποία έχει εδραιωθεί σταθερά πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ, ακόμη και αν αυτή προσωρινά έρχεται από συγκεκριμένους τίτλους. Έτσι, η  ορμή της ανόδου παραμένει ισχυρή και η άνοδος πλέον κοιτάζει το νέο επίπεδο αντίστασης που βρίσκεται στα υψίπεδα των 1.100 μονάδων.

Τα καλά νέα στην οικονομία

Σε κάθε περίπτωση όμως τα νέα είναι καλά και από το μέτωπο της οικονομίας, με την Κομισιόν να ανεβάζει επίσης τον πήχη της ανάπτυξης το 2023, όπου βρισκόταν και η ανησυχία. Οι εκτιμήσεις της ήταν ελαφρώς βελτιωμένες για την Ελλάδα, καθώς πλέον αναμένει η ανάπτυξη του 2023 να διαμορφωθεί στο +1,2%, από 1% προηγουμένως, και στο 2,2% το 2024, από 2% προηγουμένως.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Aegean, Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Motor Oil, ΕΛΧΑ, Εθνική, ΟΤΕ και Quest σημειώνουν ισχυρό άλμα, ενώ σε θετικά εδάφη είναι και οι Βιοχάλκο, Jumbo, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, Autohellas, Coca Cola, Λάμδα, Τιτάν και ΓΕΚ Τέρνα. Μικρά κέρδη σημειώνουν οι ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Σαράντης και ΟΛΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών