Όλο και περισσότεροι τίτλοι περνάνε σε κόκκινα εδάφη αυτήν την ώρα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έχει προσγειωθεί στη ζώνη των 1.060 μονάδων υπό το βάρος της διόρθωσης. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,10% στις 1.063 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 70 εκατ ευρώ.

Αργά ή γρήγορα η διόρθωση της αγοράς θα ερχόταν, με τη μέχρι τώρα εικόνα να είναι διαχειρίσιμη, καθώς συνιστά μια εκτόνωση που πιθανώς εξομαλύνει και την καμπύλη της αγοράς η οποία κινείται με αφύσικη κλίση. Μέχρι τώρα άλλωστε οι διορθώσεις κρατούσαν λίγες ώρες και περιορίζονταν σε συγκεκριμένους τίτλους κάθε φορά.

Έτσι, η σημερινή διόρθωση θα βοηθήσει την αγορά να πάρει δυνάμεις και να δει τα υψηλότερα επίπεδα με καλύτερες προϋποθέσεις. Το που θα σταματήσει θα δείξει και ο στόχος των πωλητών είναι να αποδεσμευτούν από την αγορά ή να πάρουν μέρος των κερδών τους, ενισχύοντας τη ρευστότητα σε μια περίοδο που μπορεί να αναδειχθούν νέες ευκαιρίες.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Σαράντης, Quest, Alpha Bank και Βιοχάλκο βρίσκονται στο επίκεντρο των πιέσεις, με τις ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, Jumbo και Aegean να σημειώνουν επίσης σημαντικές απώλειες. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, Coca Cola, Eurobank και Εθνική, ενώ σε θετικά οι Πειραιώς, ΟΛΠ, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ. Η Motor Oil κερδίζει 1,80%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών