Πλησίον, αλλά λίγο χαμηλότερα, της ζώνης των 1.080 μονάδων κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο επιστρέψει στις θετικές συνεδριάσεις μετά τη διόρθωση της Παρασκευής. Ο γενικός δείκτης καταγράφει κέρδη 0,88% στις 1.077,48 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 9 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Το ΧΑ δείχνει να μην επηρεάζεται πολύ από την πορεία των ξένων αγορών, οι οποίες αυτήν την εβδομάδα αναμένουν τα στοιχεία από τον αμερικανικό πληθωρισμό, αλλά χρειάζεται μια διόρθωση καθώς στις πρώτες 28 συνεδριάσεις του 2023 ο Γενικός Δείκτης έφθασε να καταγράφει κέρδη 15,6%.

Τεχνικά, η αγορά βρίσκεται στο μέσο των τεχνικών του οροσήμων, με την αντίσταση να είναι στις 1.090 μονάδες, ενώ η στήριξη είναι στις 1.040 μονάδες. Στο μέσο οροσήμων και ο τραπεζικός, ο οποίος έχει επιθετική στήριξη στις 800 μονάδες, ενώ επόμενο ουσιαστικό επίπεδο είναι οι 900 μονάδες.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Quest, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΧΑ, Motor Oil, Aegean, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα και Jumbo ξεχωρίζουν με τα ισχυρά τους κέρδη, ενώ θετικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Σαράντης, Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Coca Cola, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, Τιτάν και Βιοχάλκο. Η Λάμδα, στον αντίποδα, είναι στο -1,45% και ο ΟΠΑΠ στο -0,13%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους