Με άλμα άνω του 2% «απάντησαν» οι αγοραστές στη διόρθωση της Παρασκευής, με το ελληνικό χρηματιστήριο να επιταχύνει τη αναρρίχησή τους προς το επίπεδο των 1.100 μονάδων σήμερα.

Ο γενικός δείκτης κατέγραψε κέρδη 2,32% στις 1.092,91 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 142 εκατ. ευρώ.

Οι αντιστάσεις πέφτουν με χαρακτηριστική ευκολία το τελευταίο διάστημα, με την αγορά να έχει αποκτήσει μία ισχυρή ανοδική ορμή η οποία τροφοδοτείται καθημερινά με νέα που συνηγορούν στο αφήγημα της αλλαγής του επιπέδου που συντελείται στο ΧΑ.

Τα μάκρο

Οι καλύτερες εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, αλλά και η νέα σύσταση για υψηλότερα επίπεδα στις τραπεζικές μετοχές από τη Wood ήταν τα σημερινά νέα που έδωσαν καύσιμα σε μια αγορά που έχει τα εχέγγυα να συνεχίσει να ανατιμολογεί επί τα βελτίω την πορεία της χώρας, τόσο μάκρο όσο και σε μίκρο επίπεδο.

Πλέον ο γενικός δείκτης “βλέπει” με αξιώσεις τα επίπεδα των 1.100 μονάδων, με τα καλά νέα να μην έχουν να κάνουν μόνο με την άνοδο των αποτιμήσεων αλλά και με την σημαντική αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας η οποία έχει εδραιωθεί σταθερά πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ, ακόμη και αν αυτή προσωρινά έρχεται από συγκεκριμένους τίτλους. Έτσι, η ορμή της ανόδου παραμένει ισχυρή και η άνοδος πλέον κοιτάζει το νέο επίπεδο αντίστασης που βρίσκεται στα υψίπεδα των 1.100 μονάδων.

Επίσης, το ΧΑ δείχνει να μην επηρεάζεται πολύ από την πορεία των ξένων αγορών, οι οποίες αυτήν την εβδομάδα αναμένουν τα στοιχεία από τον αμερικανικό πληθωρισμό, αλλά χρειάζεται μια διόρθωση καθώς στις πρώτες 28 συνεδριάσεις του 2023 ο Γενικός Δείκτης έφτασε να καταγράφει κέρδη 15,6%. Τεχνικά, ο γενικός βρίσκεται στο μέσο των τεχνικών του οροσήμων, με την αντίσταση να είναι στις 1.090 μονάδες, ενώ η στήριξη είναι στις 1.040 μονάδες. Στο μέσο οροσήμων και ο τραπεζικός, ο οποίος έχει επιθετική στήριξη στις 800 μονάδες, ενώ επόμενο ουσιαστικό επίπεδο είναι οι 900 μονάδες.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Aegean ξεχώρισε με το +7,04% που κατέγραψε, ενώ ισχυρή ήταν και η άνοδος σε Alpha Bank, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, Πειραιώς, Quest, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα και Σαράντη. Σημαντικά κέρδη σημείωσαν και οι Εθνική, Autohellas, Eurobank, Βιοχάλκο, ΟΤΕ και Τιτάν, με τις ΕΥΔΑΠ, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίο και ΟΛΠ να κλείνουν ήπια ανοδικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες