Όσοι αρέσκονται στο να σχηματίζουν «κύκλους» στην ιστορική διαδρομή, σίγουρα κοιτώντας το ταμπλό του ελληνικού χρηματιστηρίου πρέπει να νιώθουν ανακούφιση, καθώς όλο και περισσότεροι τίτλοι φαίνεται να αφήνουν πίσω τουλάχιστον τον κύκλο της καρδιάς της δημοσιονομικής κρίσης που πέρασε η χώρα την προηγούμενη δεκαετία.

Και δεν είναι μόνο ο γενικός δείκτης που έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2014, αλλά είναι και αρκετοί οι τίτλοι που βρίσκονται σε πολυετή υψηλά.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέο ράλι προς τις 1.100 μονάδες

Bull Market

Motor Oil, Μυτιληναίος και Autohellas έχουν “γράψει” τα ιστορικά τους υψηλά (η Jumbo πλησιάζει, η Quest είχε γράψει νέα ιστορικά πριν 13 μήνες), οδηγώντας μια κούρσα στην αγορά που αν και ήρθε ετεροχρονισμένα, αν τη συγκρίνει κανείς με τις επιδόσεις της ιστορικής διεθνούς bull market, αλλά συνεχίζεται σε πείσμα της αδυναμίας των διεθνών αγορών, ειδικά των δυτικών.

Ίσως μάλιστα αν δεν είχε έρθει η πανδημία του 2020 και ο πόλεμος στην Ουκρανία το 2022 να μιλούσαμε με άλλους όρους, αλλά στις αγορές το “what if” ανήκει στα σενάρια που έρχονται και παρέρχονται ανά περιόδους.

O «25άρης»

Άλλωστε, αν κοιτάξει κανείς τουλάχιστον στον “25άρη”, οι αποδόσεις πολλών τίτλων, ειδικά στους hot κλάδους της οικονομίας, δηλαδή αυτούς που “τρέχουν” μαζί και με τις ισχυρές μακρο-επιδόσεις, δεν θα απογοητευτεί.

Ο Τιτάνας, η Βιοχάλκο και ο Σαράντης είναι σε υψηλα 12 μηνών, η Aegean τείνει να φτάσει στα προ πανδημίας επίπεδα (ήταν άλλωστε και ο τίτλος που σφυροκοπήθηκε από τα lockdown).

Πριν την πανδημία

Κοντά στα προ πανδημίας επίπεδα οδεύουν και τα Ελληνικά Πετρέλαια, η ΔΕΗ είναι σε υψηλά 11 μηνών, η ΕΛΧΑ σε υψηλά 8 μηνών και ο ΟΛΠ σε υψηλά 14 μηνών.

Τον Δεκέμβριο του 2022, η Τέρνα Ενεργειακή είχε βρεθεί στα ιστορικά της υψηλά, αλλά διόρθωσε εξαιτίας των καθυστερήσεων που υπάρχουν με την πώληση της, αλλά η ΓΕΚ Τέρνα έγραψε πρόσφατα υψηλά 15 ετών.

Επίσης, στον κατασκευαστικό κλάδο η Ελλάκτωρ έγραψε πρόσφατα 7 ετών, ενώ στα τυχερά παιχνίδια ο ΟΠΑΠ βρίσκεται σε υψηλά 12 ετών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών