Συγκρατημένα ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα νέα στοιχεία από τους επιμέρους κλάδους αυτή την εβδομάδα, ώστε να αξιολογήσουν τις οικονομικές προοπτικές και το ενδεχόμενο περαιτέρω σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,2%, με τον κλάδο των κατασκευών να κερδίζει 0,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,18% στις 7.896 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,08% στις 15.320 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,30% στις 7.151 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η σουηδική εταιρεία ακινήτων Castellum σημειώνει βουτιά 4%, μετά τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου. Η τιμή της μετοχής βρέθηκε ακόμη και στο -8%, αλλά ανέκαμψε ελαφρώς μέσα στο πρώτο μισάωρο της διαπραγμάτευσης.

Στο δελτίο Τύπου της εταιρείας σημειώνεται ότι η σκανδιναβική αγορά ακινήτων επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού, την αύξηση των επιτοκίων, την επιφυλακτική αγορά ομολόγων και την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Αναμένοντας τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ την Τρίτη, καθώς και στις λιανικές πωλήσεις, για την τελευταία μέτρηση του πληθωρισμού. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones προβλέπουν αύξηση 0,4% του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή σε μηνιαία βάση, καθώς και αύξηση 6,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές