Σε οριακά θετικά εδάφη έκλεισε τελικά σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο, με τη βοήθεια των δεικτοβαρών τίτλων του, κατάφερε να κρατήσει τα επίπεδα των 1.090 μονάδων, περιορίζοντας τη διόρθωση σε επίπεδο τίτλων. Ο γενικός δείκτης έκλεισε κέρδη 0,10% στις 1.093,97 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 127 εκατ. ευρώ.Η ισχυρή άνοδος της Coca Cola λειτούργησε ως ανάχωμα στις πιέσεις που δέχτηκαν οι τράπεζες, αλλά και αρκετοί τίτλοι που είχαν υπεραποδώσει το προηγούμενο διάστημα. Μάλιστα, αν και την πρώτη ώρα της συνεδρίασης η αγορά προσέγγισε την αντίσταση των 1.100 μονάδων, πολλά χαρτοφυλάκια βρήκαν ευκαιρία να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών του προηγούμενου διαστήματος. Άλλωστε, αυτή είναι και η «υγεία» μιας ανοδικής αγοράς, η οποία έχει προσφέρει πολλές συγκινήσεις το τελευταίο διάστημα.
Το μήνυμα σήμερα της αγοράς ήταν η διαφοροποίηση στο ταμπλό, όπως έδειξε η ισχυρή άνοδος της Coca Cola, το limit down της Attica Bank και το limit up της MIG, η οποία μάλιστα κινήθηκε πάνω από την τιμή της δημόσιας πρότασης της Πειραιώς. Και αυτό είναι ίδιον των επιπέδων στα οποία έχει ανέλθει η αγορά, ήτοι στα υψηλά 101 μηνών. Βέβαια, αυτός ο σκόπελος θα πρέπει να παράσχει στα χαρτοφυλάκια την απαιτούμενη ρευστότητα χωρίς να χρειαστεί να συμπιεστούν οι αποτιμήσεις, εγχείρημα που κρίνεται στις διαθέσεις των αγοραστών να «σκουπίσουν» την προσφορά σε αυτά τα επίπεδα.Έτσι, η αγορά διαχειρίστηκε πολύ καλά τις πιέσεις της κατοχύρωσης κερδών, ενεργοποιώντας κάποιες εφεδρείες. Το πόσο όμως θα συντηρηθούν οι μονάδες του γενικού δείκτη παραμένει ερωτηματικό, δεδομένων των διαθέσεων αρκετών χαρτοφυλακίων να διαθέσουν τη ρευστότητα τους για αγορές σε χαμηλότερα επίπεδα. Μια καλή ένδειξη ολοκλήρωσης ή κορεσμού της διόρθωσης θα είναι μια συνεδρίαση ισορροπίας με μειωμένο τζίρο.
Σε επίπεδο τίτλων, το +4,39% της Coca Cola, το +3,21% της Πειραιώς, αλλά και τα ισχυρά κέρδη των ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ και Τιτάν βοήθησαν την αγορά. Θετικά έκλεισαν και οι ΟΤΕ, Autohellas και ΔΕΗ, ενώ πτωτικά οι Quest, Σαράντης, Motor Oil, Alpha Bank, Jumbo, Βιοχάλκο, Λάμδα και ΕΥΔΑΠ. Οι πιέσεις εστίασαν σε ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Eurobank, Aegean και Μυτιληναίος, οι οποίες έκλεισαν με ισχυρές απώλειες.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών