Η αυτοκινητοβιομηχανία Ford ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να περικόψει 3.800 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, ώστε να μπορέσει να υιοθετήσει μία πιο ολιγάριθμη εταιρική δομή και να επικεντρωθεί στην παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Στα σχέδια της εταιρείας είναι η περικοπή 2.300 θέσεων εργασίας από τα τμήματα ανάπτυξης και διοίκησης στην Γερμανία, άλλες 1.300 θέσεις εργασίας θα χαθούν στην Βρετανία, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη θα κοπούν άλλες 200 θέσεις εργασίας.

Απολύσεις και κλείσιμο τμημάτων στην Ευρώπη σχεδιάζει η Ford

Ωστόσο, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει τις περίπου 3.400 θέσεις μηχανικών που διατηρεί στην Ευρώπη ενώ παράλληλα θα επικεντρωθεί στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη οχημάτων, παράλληλα με τη δημιουργία συνδεδεμένων υπηρεσιών.

Οι συγκεκριμένες διεργασίες δεν αναμένεται να επηρεάσουν τον διατυπωμένο στόχο της Ford να διαθέτει μία πλήρως ηλεκτροκίνητη γκάμα οχημάτων έως το 2035. Η εταιρεία αναμένει ότι η παραγωγή των πρώτων ηλεκτροκίνητων επιβατικών επί ευρωπαϊκού εδάφους θα ξεκινήσει εντός του 2023.

«Δύσκολες αποφάσεις»

«Πρόκειται για δύσκολες αποφάσεις, που δεν παίρνονται αβασάνιστα. Αναγνωρίζουμε ότι οι αποφάσεις αυτές δημιουργούν ανασφάλεια στους συνεργάτες μας, τους οποίους διαβεβαιώνουμε ότι θα τους προσφέρουμε την πλήρη μας στήριξη στους μήνες που έρχονται», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Ford Model e στην Ευρώπη, Μάρτιν Σαντέρ.

«Το να ανοίξει ο δρόμος για ένα βιώσιμο κερδοφόρο μέλλον για τη Ford στην Ευρώπη απαιτεί δράσεις ευρείας βάσης και αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσουμε, κατασκευάζουμε και πουλάμε οχήματα Ford. Αυτό θα επηρεάσει την οργανωτική δομή, το ταλέντο και τις δεξιότητες που θα χρειαστούμε στο μέλλον», κατέληξε

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή