Αξιοσημείωτες αντοχές επέδειξε για ακόμη μία συνεδρίαση το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο μετά από μια μεγάλη διακύμανση, περιόρισε στο τέλος τις απώλειες του, κρατώντας για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση τα επίπεδα των 1.090 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,07% στις 1.093,15 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 123 εκατ. ευρώ.

Από το +0,88% στο -1,30% και τελικά… άγκυρα στις 1.090 μονάδες. Αυτή ήταν η εικόνα μιας συνεδρίασης που οι πωλητές προσπάθησαν να επικρατήσουν, αλλά είδαν μετά τις 15:00 την προσφορά τους να απορροφάται, αν και όχι πλήρως, αφού το αρνητικό πρόσημο παρέμεινε έως το τέλος. Την ίδια ώρα, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση η αγορά έδειξε αδυναμία να διαπεράσει τις 1.100 μονάδες, προκαλώντας μάλιστα και ένα κύμα πωλήσεων.

Σε αρνητικά εδάφη η Wall Street

Μεγάλα τα περιθώρια διόρθωσης

Βέβαια, τα περιθώρια της διόρθωσης είναι αρκετά μεγάλα, ενώ δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι το ΧΑ χρειάζεται αυτά τα “safe” πισωγυρίσματα ώστε να αποσυμφορήσει τους ταλαντωτές του και να βρει και τα καύσιμα για τη συνέχιση της ανοδικής του κίνησης. Η ένταση με την οποία όμως γίνονται οι διορθώσεις είναι το ποιοτικό στοιχείο που θα δώσει το μήνυμα στους επενδυτές.

Σε αυτό το πλαίσιο παρατηρείται μια μικρή κάμψη της συναλλακτικής δραστηριότητας, αν εξαιρέσει κανείς ότι μεγάλο μέρος του τζίρου των τελευταίων ημερών εστιάζεται σε πολύ συγκεκριμένους τίτλους. Η κάμψη αυτή ίσως αποδειχθεί πολύτιμη, εάν μάλιστα ενταθούν οι διορθωτικές κινήσεις, με το επίπεδο των 1.050 μονάδων να συνιστά και την πρώτη στήριξη του Δείκτη, σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη διορθωτική προσπάθεια.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, Πειραιώς, Εθνική, Ελλάκτωρ, Eurobank, Λάμδα και Aegean βρέθηκαν στο επίκεντρο των πιέσεων, ενώ αρνητικά έκλεισαν και οι ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο και Τέρνα Ενεργειακή. Από την άλλη, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν, ΔΕΗ, Σαράντης, Alpha bank, Quest, Autohellas, Coca Cola, Motor Oil, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ έκλεισαν σε θετικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών